Özdemir Bayraktar Keþif Kampüsü'nde sergilenen Akýncý TÝHA'ya yoðun ilgi
ABONE OL

Canik Belediyesince 2019 yýlýnda yapýmýna baþlanan ve 2023'te hizmete açýlan Özdemir Bayraktar Keþif Kampüsü'nde 1,5 yýlda 1800 öðrenci eðitim gördü.

Keþif Kampüsü, atölyeleri, laboratuvarlarý ve uygulama alanlarý ile çocuklara ve gençlere bilimsel araþtýrma ve keþif yapma imkaný sunuyor.

Öðrenciler, kampüste astronomi, havacýlýk ve uzay keþif alaný, teknoloji atölyesi, fizik atölyesi, kimya ve insan bilimleri atölyesi, matematik atölyesi, doða atölyesi ve deneyap atölyelerinde eðitim alýyor.

Keþif kampüsünün bahçesinde ise milli teknoloji hamlesinin öncü ismi merhum Özdemir Bayraktar'ýn tasarýmýnda, üretiminde yer aldýðý, Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar'ýn Samsun'a hediye ettiði Akýncý TÝHA sergileniyor.

- "KAMPÜSÜN ÝÇÝNDEKÝ AKINCI TENEFFÜSE HER ÇIKIÞIMIZDA BÝZÝ GURURLANDIRIYOR"

Altýncý sýnýf öðrencisi Zümra Kaynar, keþif kampüsünün bir nevi çocuk üniversitesi olduðunu belirterek, "Bizim anlayabileceðimiz dilde çoðu dersin ilerisinde bilgiler öðreniyoruz. Üniversitede göreceðimiz dersleri, öðretmenler bizim seviyemize düþürüp çok güzel anlatýyor. Burada eðitim hem çocuklarý eðlendiriyor hem de bilgilendiriyor. Okulun bahçesinde bulunan Akýncý bizi gururlandýrýyor. Büyüdüðümde uzaya çýkan ilk Türk kadýn astronot olmak istiyorum çünkü uzayý çok merak ediyorum, Ay'a ayak basmak ve Türk bayraðýný orada dalgalandýrmak istiyorum." dedi.

Altýncý sýnýf öðrencisi Mümin Çakýr ise "Kampüsün içindeki Akýncý teneffüse her çýkýþýmýzda bizi gururlandýrýyor. Bu hissi anlatamam, anlatýlamaz. Gelecekte inþallah ben de astronot olacaðým." ifadesini kullandý.

- "BURADA, GELECEK NESLÝMÝZÝ TEKNOLOJÝ ÝLE TANIÞTIRIYORUZ"

Canik Belediye Baþkaný Ýbrahim Sandýkçý, gençlerin kendilerini geliþtirmesi için keþif kampüsü yaptýklarýný ve milli teknoloji hamlesinin öncü ismi merhum Özdemir Bayraktar'ýn adýný verdiklerini söyledi.

Özdemir Bayraktar ve çocuklarýnýn Türkiye'de teknolojik devrim yaptýðýna iþaret eden Sandýkçý, "Samsun'da biz de Keþif Kampüsü'nü yaptýk ve Özdemir Bayraktar'ýn adýný ölümsüzleþtirdik. Burada, gelecek neslimizi teknoloji ile tanýþtýrýyoruz. Keþif Kampüsü'müzün bahçesinde merhum Özdemir Bayraktar amcamýzýn bizzat kendisinin tasarlayýp, üzerinde çalýþma yapýp ve uçurduðu Akýncý TÝHA, bugün Türkiye'de ilk defa bir öðrenci kampüsü içerisinde sergileniyor. Akýncý TÝHA, sað olsunlar Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar tarafýndan okulumuza hediye edildi. Biz burada çocuklarýmýzýn canlý olarak Akýncý'yý görmelerini, dokunmalarýný, hissetmelerini ve onlara ufuk açmayý hedefliyoruz." diye konuþtu,

Sandýkçý, geleceðin teknolojileri ile çocuklarý buluþturmak zorunda olduklarýný vurgulayarak, bu anlamda yerel yönetimlere çok ciddi iþler düþtüðünü dile getirdi.

Keþif kampüsünde 7 gün 24 saat eðitim verildiðini belirten Sandýkçý, þunlarý kaydetti:

"Geleceðin teknolojisi ile çocuklarýmýzý yetiþtirmek ve neslimizi bilgi ile donatmak ve bilgiye eriþtirmek zorundayýz. Keþif Kampüsü'müzden bir Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar çýkarmayý hedefliyoruz. Çocuklarýmýzýn ufuklarý çok geniþ ve çok yaratýcýlar ve buradan aldýklarý eðitimle tasarýmlarýný geliþtiriyorlar. Akýncý TÝHA'yý çocuklarýmýz hep televizyonlardan görüyordu, þimdi bizzat görüyorlar ve daha farklý motive oluyorlar ve heyecanlarý da daha yüksek oluyor."

  • Samsun
  • Akýncý TÝHA
  • Özdemir Bayraktar Keþif Kampüsü