Star Gazetesi'ne konuþan Bakan Kacýr'dan Çelik Kubbe mesajý: Zoru gitti kolayý kaldý
ABONE OL

Havacýlýk, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Adana'da üçüncü gün etkinlikleri baþladý. Adana'da düzenlenen festival, üçüncü gününde çok sayýda etkinlikle devam etti. Festivaldeki etkinliklere vatandaþlar yoðun bir ilgi gösterdi. Festivale katýlan Sanayi ve Teknoloji Bakaný Mehmet Fatih Kacýr, TürkMedya standýný ziyaret etti.

Bakan Kacýr, TürkMedya standýnda yer alan Star Gazetesi'nin "Son 20 yýlda Türkiye'nin savunma sanayi alanýndaki çalýþmalarýna TEKNOFEST sayesinde yakýndan þahitlik ediyoruz. Þu an dünyanýn birçok bölgesinde savaþ var. Bir tanesi bizim sýnýrýmýzda çok yakýnda. Bir kez daha idrakine vardýk savunma sanayisi alanýndaki çalýþmalarýn. Bu noktada Türkiye'nin ajandasýnda ne gibi çalýþmalar var." sorusunu cevapladý.

Türkiye'nin yerli ve milli savunma sanayisindeki tam baðýmsýzlýk ideline deðinen Bakan Kacýr, "Türkiye savunma sanayisinde tam baðýmsýzlýk ve tam millileþme hedefiyle çalýþýyor. Baþkalarýnýn sahip olduðu tüm savunma sanayi unsurlarýna milletimiz de sahip olmasýný bir zorunluluk olarak görüyoruz. Bu anlayýþla çalýþýyoruz. Hiç bir alanda dýþa baðýmlýlýk bizim tahammül edebileceðimiz bir unsur deðildir. Dolayýsýyla iþte buradaki mükemmel iþler çýkaran firmalarýmýzýn, enstitülerimizin, araþtýrýma merkezlerimizin önünü açmaya devam edeceðiz." dedi.

Çelik Kubbe ve füzeler hakkýnda bilgi veren Kacýr, "Füze sistemlerinde, roket sistemlerinde yürüttüðümüz çalýþmalar, baþlattýðýmýz çalýþmalar, Türkiye'nin Çelik Kubbe'sini inþa etme, Gök Kubbe'yi muhafaza etme, vatan coðrafyamýzýn havadan korunmasýný en mükemmel þekilde saðlamaya dönük çalýþmalar doludizgin devam ediyor. Biliyorsunuz Hisar, Hisar A, Hisar O, Siper katmanlý bir þekilde Türkiye aslýnda hava savunmasýný kendi imkanlarýyla geliþtiriyor. Yine biliyorsunuz hava-hava füzeleri; Gökdoðanlar, Bozdoðanlar, seyir füzeleri, SOM füzeleri, Tayfun gibi Roketsan tarafýndan geliþtirilen uzun menzilli füze sistemleriyle Türkiye aslýnda hem hava savunma hem tüm füze sistemleri tarafýndan çok hýzlý bir geliþim içinde." ifadelerini kullandý.

Yapay zeka ve siber güvenlik çalýþmalarýný da hatýrlatan Kacýr,"Siber güvenlik tarafýnda önemli adýmlar atýyoruz. Yapay zekada, Ulusa Yapay Zeka Enstitümüzün katalizörlüðünde öncülüðüne önemli adýmlar atýyoruz. Savunma sanayisini tüm unsularýný elektronik harbe varýncaya kadar Türkiye kendi imkanlarýyla yýldan yýla geliþtiriyor. Bu geliþim o kadar doðurgan ki geometrik bir hýzla yükseliyor. Allah'ýn izniyle çoðu gitti azý kaldý. Zoru gitti bundan sonra inþallah kolayý kaldý. Biz milletimizin bu zor coðrafyada tam baðýmsýz, müreffeh þekilde yaþamýný sürdürmesi, ilelebet devletimizin varlýðýný sürdürmesi için savunma sanayisinden ve milli teknoloji hamlesinden bir adým dahi geri adým atmayacaðýz." dedi.

Bakan Kacýr, TEKNOFEST ADANA'da TürkMedya Ýcra Kurulu Baþkaný Murat Çiçek ve TürkMedya ekibiyle geleneksel TEKNOFEST pozu verdi.

Star Gazetesi

"SAVTEK Dergi þahane bir iþ olmuþ"

Baþkan Erdoðan'dan TEKNOFEST Adana'da Sykes-Picot çýkýþý: Lime lime edilmesine göz yummayacaðýz

e-ticarette IBAN taktiði