Tam 1.2 milyon metrekare! Türkiye için heyecanlandýran geliþme
ABONE OL

Bakan Varank, Ramazan Bayramý namazý için Bursa'da bulunan Ulu Cami'ye geldi. Namaz sonrasý vatandaþlarýn ve gazetecilerin bayramýný kutlayan Varank, simit ve kestane þekeri ikram etti.

Varank, gazetecilere yaptýðý açýklamada, güvenlik güçleri baþta olmak üzere görevlerinin baþýnda bulunan, vatandaþlarýn huzuru ve güveni için çalýþmalarýný sürdüren görevlilerin bayramýný tebrik etti.

Bayramlarýn mutluluðun paylaþýldýðý günler olduðunu ifade eden Varank, 6 Þubat'ta Kahramanmaraþ merkezli depremler nedeniyle birçok insanýn hayatýný kaybetmesinden ötürü buruk bir bayram geçirdiklerini söyledi.

Varank, bir numaralý gündem maddelerinin bu depremin yaralarýný sarmak ve afetzedelerin acýlarýný hafifletmek olduðunu belirterek, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Onlarla dayanýþma içinde olmaya devam edeceðiz ve inanýyoruz ki nasýl birçok kardeþimiz þu anda misafirperver aziz milletimizin misafiri olarak baþka þehirlerde ya da geçici barýnma merkezlerinde yaþýyorlarsa Sayýn Cumhurbaþkaný'mýzýn liderliðinde deprem bölgelerini yeniden imar etmek, vatandaþlarýmýzýn kalýcý konutlarýný onlara teslim etmek suretiyle bizler gelecek sene Ramazan Bayramý'nda onlarýn misafiri olacaðýz. Depremzede kardeþlerimiz bizleri gönül sofralarýna alacaklar. Biz buna inanýyoruz. Bunun için çalýþmaya devam edeceðiz. Bayramlar birliðin, beraberliðin, dayanýþmanýn en yüksek seviyede yaþandýðý aziz günler. Ülkemizde bu birliði ve beraberliði devam ettirmek, aziz milletimizle bir ve beraber olarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Rabb'im daha nice bayramlarý tüm milletimize huzurla, saðlýkla, aðýz tadýyla geçirmeyi nasip etsin."

- "TÜRKÝYE YÜZYILI'NI AZÝZ MÝLLETÝMÝZLE BERABER ÝNÞA EDECEÐÝZ"

Bir gazetecinin, dün gece sosyal medya hesabýndan paylaþtýðý Togg aracýný yýkadýðý görüntüleri hatýrlatmasý üzerine Bakan Varank, þöyle konuþtu:

"Bunlar iþin biraz latifesi ama bayram temizliði özellikle ev hanýmlarýnýn, annelerimizin geleneklerinde önemli bir yer tutar. Bursalýlarýn da arabalarýyla nasýl bir baðýnýn olduðunu biliyorum. Bayramlardan önce onlarýn araçlarýný yýkadýklarýný biliyorum. Ben de bir Bursalý hemþehrileri olarak adete uydum. Aracýmýzý yýkadýk, bayram temizliðimizi yaptýk. Tabii Türkiye'nin otomobili Bursalý. Bu manada Bursa'nýn sokaklarýnda hemþehrilerimiz, kardeþlerimiz Türkiye'nin otomobilini gördüklerinde gerçekten çok mutlu oluyorlar. Türkiye'nin böyle bir iþi baþarmýþ olmasýndan dolayý gururlarýný yüzlerinde, gözlerinde görebiliyorsunuz. Biz 21 yýldýr Türkiye'de taþ üstüne taþ koymanýn derdindeyiz. Bunun gibi hizmetleri, bunun gibi baþarýlarý hamdolsun þimdiye kadar aziz milletimize yaþattýk. Bundan sonra da Allah'ýn izniyle yaþatmaya devam edeceðiz. Bu aziz millet bir ve beraber oldukça üstesinden gelemeyeceði hiçbir þey olmaz.

Ýþte bunu, gerek Türkiye Yüzyýlý'nýn niþanelerinde gerek Türkiye'nin otomobilinde gerek dün akþam Karadeniz'de bulduðumuz gazý karaya çýkararak vermeye devam edeceðiz. Türkiye Yüzyýlý'ný aziz milletimizle beraber inþa edeceðiz."

- "TÜRKÝYE'NÝN ÝLK BATARYA FABRÝKASININ TEMELLERÝNÝ ATACAÐIZ"

Bakan Varank, Bursa'nýn Gemlik ilçesindeki batarya fabrikasý yatýrýmýna iliþkin soru üzerine de þunlarý kaydetti:

"Sayýn Cumhurbaþkaný'mýz inþallah ayýn 24'ünde Bursa'yý, Gemlik'i ziyaret edecek. Türkiye'nin çok önemli bir yatýrýmýnýn daha temelini atacaðýz. Türkiye Yüzyýlý'nýn baþka bir niþanesinin temelini atacaðýz. Türkiye'nin ilk batarya fabrikasýnýn temellerini atacaðýz. Türkiye'nin Otomobili Giriþim Grubu'yla bir yabancý ortaklarý bir araya geldiler. Türkiye'nin ilk batarya fabrikasýnýn temellerini atýyorlar. Bu teknoloji Türkiye'ye önemli kabiliyetler kazandýracak. Ülkemiz ekonomisine önemli katkýlar saðlayacak. Ýstihdam anlamýnda da Bursa'mýza, Türkiye'ye önemli bir getirisi olacak. Biz Türkiye'de katma deðerli üretimin, katma deðerli kalkýnmanýn anahtarýnýn bu tip yatýrýmlardan geçtiðinin farkýndayýz.

Ýnþallah þimdiye kadar olduðu gibi de bundan sonra da bu yatýrýmlarý devam ettireceðiz. Tabii ki Bursa gibi önemli bir sanayi þehri bu yatýrýmlardan da nasibini fazlasýyla alacak. Burada yaptýðýmýz yatýrýmlar sadece bu þehri deðil tüm Türkiye'yi kalkýndýracak."