TEKNOFEST Adana'yý kaç kiþi ziyaret etti? Selçuk Bayraktar rakam verdi
ABONE OL

T3 Vakfý ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðýnýn ana yürütücülüðünde Adana Havalimaný'nda düzenlenen, Anadolu Ajansýnýn global iletiþim ortaðý olduðu Havacýlýk, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin (TEKNOFEST) kapanýþ ve ödül töreni düzenlendi.

Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakaný Mehmet Fatih Kacýr ile Gençlik ve Spor Bakaný Osman Aþkýn Bak'ýn da katýldýðý törende, bir kez daha heyecan dolu TEKNOFEST'i geride býraktýklarýný söyledi.

Festivalde gökyüzünü süsleyen hava gösterilerine tanýk olunduðunu belirten Bayraktar, "Milli SÝHA'larýmýz ANKA III ve Bayraktar TB3'ün halka açýk ilk uçuþlarýný izledik. Þimdi ayrýlýk vakti geldi. TEKNOFEST Akdeniz'in kalbi, güzel Adana'ya büyük minnettarlýkla veda ediyoruz." diye konuþtu.

- "TEKNOFEST, BÝR DÖNÜÞÜM VE UMUT HAREKETÝDÝR"

Bayraktar, mertliði ve yiðitliðiyle bilinen Adana'nýn, TEKNOFEST'e, Milli Teknoloji Hamlesi'ne ve Türk gençlerine büyük sevgiyle sahip çýktýðýný vurguladý.

Festivale olan yoðun ilgiye deðinen Selçuk Bayraktar, "Bu meydanda aðýrladýðýmýz ziyaretçi sayýsý 1 milyonu aþtý. Adana sana, senin gönlüne, sýcaklýðýna, bizi kucaklamana, sahiplenmene hayran kaldýk." ifadesini kullandý.

Katýlýmcýlara "Bu ne coþku Adana, Allah'ýna kurban" diye seslenen Bayraktar, þöyle devam etti:

"TEKNOFEST, yalnýzca bir teknoloji festivali deðil, geleceðe yön veren, gençlerimize umut aþýlayan, dünyaya ilham olan bir hareket. Sizlerin bitmek bilmeyen enerjisi ve heyecanýyla, insanlýðý ileriye taþýyacak bir neslin temellerini attýk. Dünyanýn dört bir yanýnda barýþýn, adaletin ve insan haklarýnýn ayaklar altýna alýndýðý bir dönem yaþýyoruz. Bu zorlu dönemde teknolojiyi sadece ilerlemek için deðil, insanlýðýmýzý muhafaza etmek için de kullanmalýyýz. Bizim en büyük sorumluluðumuz, adaletsizlikle boðuþan insanlýðýn umudu olmak, teknolojiyi onlarýn hizmetine sunmaktýr. Bu nedenle TEKNOFEST, bir dönüþüm ve umut hareketidir. Karanlýða karþý sesini yükselten, adaletsizliklere karþý duran, teknolojiyi insanlýðýn yararýna kullanacak olan bizleriz. Bize layýk görülen makus talihin, kaderimiz olmadýðýný dünyaya sizler göstereceksiniz."

- "Dünyanýn her köþesinde adaletin sesi olacaðýz"

Bayraktar, gençlerin geleceðe yön vereceðini, daha merhametli, hür ve adil bir dünyayý kuracaðýný söyledi.

Karanlýða ve adaletsizliðe karþý susmayacaklarýna dikkati çeken Bayraktar, "Mazlumlara, maðdurlara herkes sýrtýný dönse biz dönmeyeceðiz. Gazze'de, Filistin'de ve dünyanýn her köþesinde adaletin sesi olacaðýz." dedi.

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Baþkaný Bayraktar, Milli Teknoloji Hamlesi'nin þampiyonlarýný her yýl ödüllendiren Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'a, Adana Valiliðine, Büyükþehir Belediyesine, ilçe belediyelerine, T3 Vakfý ekiplerine, gönüllülere, paydaþlara, yarýþmalara katýlan gençlere ve dünyanýn dört bir yanýndan gelip festival heyecanýna ortak olanlara teþekkür etti.

Bayraktar, festivalin yolculuðunun süreceðini belirterek, "2025, TEKNOFEST'in çok daha büyük hedeflere yelken açtýðý bir yýl olacak. Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti ve Ýstanbul'da düzenleyeceðimiz TEKNOFEST'lerde hem ülkemizin hem de dost ve kardeþ coðrafyalarýn gençleriyle yeni baþarýlara imza atacaðýz. Doðu Akdeniz kýyýlarýnda insanlýðý karanlýða boðanlara inat, umudun ýþýðýný Kuzey Kýbrýs'ta TEKNOFEST ile yükselteceðiz. Ýstanbul'un semalarýnda yükselen projelerle, TEKNOFEST devrimini bir adým daha öteye taþýyacaðýz." deðerlendirmesinde bulundu.

Gençlere, "Hayallerinizle, azminizle dünya çapýnda baþarýlara imza atmaya hazýr olun" ifadesiyle seslenen Bayraktar, þunlarý kaydetti:

"TEKNOFEST, hayallerinizin hayat bulduðu, dünyayý deðiþtiren projelerin doðduðu yer olmaya devam edecek. Daha adil, eþitlikçi, müreffeh ve güvenli bir dünya, sizlerin omzunda yükselecek. Ýyiliðin hüküm sürdüðü, daha merhametli, hür, adil bir dünyayý sizler, güneþ yüzlü Türk gençleri inþa edecek. Genç kardeþlerim, sizlere çaðrýmý bir kez daha tekrarlýyorum. Hayallerinizle, heyecanýnýzla, aklýnýzla, fikrinizle gelin, özgürce gelin. Eleþtirilerinizle, itirazlarýnýzla, yüreðinizin sýcaklýðýyla, sevgiyle, memleket aþkýnýzla gelin. Gelin bu gençlik hareketine bir omuz verin, el ele tutuþalým, dünyayý deðiþtirelim. Gelecek sizsiniz, siz geleceksiniz."

Konuþmanýn ardýndan TEKNOFEST Þampiyonlar Ligi'nde dereceye giren takýmlara ödülleri verildi.

Törende Bakanlar Kacýr ve Bak, Adana Valisi Yavuz Selim Köþger, Cumhurbaþkanlýðý Savunma Sanayii Baþkaný Haluk Görgün, Selçuk Bayraktar ile Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, T3 Vakfý personeli ve gönüllüleriyle hatýra fotoðrafý çektirdi.

Festivalde gösteri uçuþu yapan ekiplere plaket verilen tören, TEKNOFEST þarkýsýnýn söylenmesiyle sona erdi.