TEKNOFEST Akýllý Ulaþým Yarýþmasý'nda baþvurular devam ediyor
ABONE OL

Bireylerin sosyal sorumluluk bilincini teknolojik bilgi ve birikimleriyle entegre edip topluma fayda saðlayacak projeler ortaya çýkarmalarýný amaçlayan yarýþma ile insan hayatýný etkileyen ulaþým alanýnda yapýlacak yenilik ve teknolojik geliþme ile uygulanabilir projeler hedefleniyor. TEKNOFEST, akýllý ulaþým teknolojileri alanýnda bir vizyon geliþtirilmesine katký saðlýyor. Akýllý Ulaþým Yarýþmasý'nda öðrenciler sosyal sorumluluk bilincini teknolojik bilgi ve birikimleriyle entegre ederek toplum yaþamýna deðer katacak projeler ortaya çýkarýyor.

Yarýþma kapsamýnda, doðal afetler, depremler ve acil durumlar da dahil olmak üzere sýnýrlý ulaþým kapasitesi karþýsýnda hareketliliðin artýrýlarak daha hýzlý, daha rahat ve daha güvenli ulaþým ihtiyacýný karþýlamak amaçlanýyor. Modern teknoloji ve yönetim stratejilerinin ulaþým sistemlerine entegre bir biçimde uygulanmasýna olanak saðlayan yarýþmada teknolojik ve ekonomik açýdan sorunlarý çözerek hayatý kolaylaþtýrmaya yönelik fýrsatlar yaratýlýyor.

Akýllý Ulaþým Yarýþmasý ile seyahat sürelerinin azaltýlmasý, trafik güvenliðinin artýrýlmasýnýn yaný sýra mobilitenin artýrýlmasý, enerji verimliliði saðlanmasý ve çevre dostu projelerin geliþtirilerek sunulmasý da gençlerden bekleniyor.

Türkiye ve yurt dýþýnda öðrenim gören öðrencilerin katýlýmýna açýk olan yarýþma, ilköðretim ve ortaokul seviyesi, lise seviyesi ile yükseköðretim ve mezunlar olmak üzere üç farklý kategoride düzenleniyor. Bu yýl yarýþmada dereceye giren takýmlara toplamda 390 bin TL deðerinde ödül veriliyor. Ödül daðýlýmýnda ise Ýlkokul-ortaokul ve lise seviyelerinin birincilerine 50 bin TL, ikincilerine 40 bin TL, üçüncülere ise 30 bin TL verilecek. Üniversite ve üzeri seviyesinde ise birinciye 60 bin TL, ikinciye 50 bin TL, üçüncüye de 40 bin TL ödül verilecek. Yarýþmaya son baþvuru tarihi 20 Þubat 2024.