TEKNOFEST, çocuklarýn hayallerine dokunuyor
ABONE OL

Çiðli Havaalaný'nda, Türkiye Teknoloji Takýmý Vakfý (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðý yürütücülüðünde düzenlenen Anadolu Ajansýnýn 9. kez global iletiþim ortaðý olduðu TEKNOFEST Ýzmir'de coþku sürüyor.

Okullarýn açýk olmasý sayesinde öðretmenleriyle gruplar halinde alana gelen öðrenciler ise farklý duygular yaþýyor.

Hava gösterilerine büyük ilgi gösteren çocuklar, Türk Yýldýzlarý ve SOLOTÜRK gösterisini heyecanla izliyor.

Öðrenciler, festival alanýndaki stantlarda kurulan "Dikey Rüzgar Tüneli", "Ýklim Tüneli", "Güneþ Gözlemi", "Planetaryum", "Uzay Temalý Çocuk Parký", "Simülasyon Deneyim Alanlarý", "Katýlýmcý Stant Aktiviteleri", "Kara ve Hava Araç Sergisi", "Sýcak Hava Balonu" ve "Pedallý Uçuþ Etkinliði"ne katýlýyor.

Festival alanýnda sergilenen Bayraktar Akýncý, Bayraktar Kýzýlelma, Bayraktar TB2, Bayraktar TB3, Anka, F-16, T-129 Atak Helikopteri, Cezeri, Hürjet ve Gökbey'e dokunup fotoðraf çektiren miniklerin heyecaný yüzlerine yansýyor.

ÇOCUKLAR HEYECANLARINI PAYLAÞTI

Ailesiyle festivale gelen 6. sýnýf öðrencisi Nurefþan Özdemir, AA muhabirine, daha önceden ablasýnýn TEKNOFEST'te derece elde ettiðini, bundan dolayý da organizasyonu çok sevdiðini aktardý.

Etkinliðin düzenlenmesinde emeði geçenlere teþekkür eden Özdemir, "En büyük hayalim pilot olmak. O yüzden uçaða dokunmak çok iyiydi, çok güzel duygular hissettim. Ýlk defa uçaða dokundum. Burasý pilot olma hayalimi pekiþtirdi. Çok güzel, anlatamýyorum o duyguyu." diye konuþtu.

7. sýnýf öðrencisi Murat Sarý, burada çok güzel duygular yaþadýðýný belirterek, "Bir sürü Türk yapýmý uçak var. Gösteriler de var. Çok güzel. Böyle bir þey beklemiyorduk. Uçaklara dokununca mutlu olduk. Ýlk defa uçaða dokunduk." dedi.

Yazýlýmcý olmayý hedeflediðini aktaran Sarý, burayý gördükten sonra hedefine ulaþmak için daha çok ders çalýþmasý gerektiðini anladýðýný ifade etti.

7. sýnýf öðrencisi Enes Coþkun, etkinlikte ilgisini en çok helikopter ve uçaklarýn çektiðini, çok beðendiðini dile getirdi.

Berat Demir, uzun süredir bu aný hayal ettiðini ve burada bulunmanýn çok farklý bir his olduðunu belirterek, "Özellikle uçaklar var diye gelmek istedim. Çok güzeldi burasý eðleniyorum. Uçaklarý ve gösterileri beðendim. Uzun süredir zaten heyecanlanýyordum geleceðim için ama bugün daha da çok heyecanlandým." ifadelerini kullandý.

4. sýnýf öðrencisi Mahmut Eren Coþkun ise heyecanýna hakim olamadýðýný belirterek, "Buraya geldiðimde uçaklarý görmek istiyordum. Tanklara, uçaklara dokundum. Çok merak ediyordum. Biz yarýn okul gezisi yapacaktýk. Ben önden bugün geldim çok heyecanlandým." þeklinde konuþtu.