TEKNOFEST Gençliði Geleceðin Su Altý Araçlarý Ýçin Çalýþýyor
ABONE OL

Su Altý Dünyasýnýn Geleceði TEKNOFEST 2024'te belirleniyor...

Günümüzde su altý araþtýrmalarý sivil ve askeri uygulamalarda özellikle doðal kaynaklarýn korunmasý ve incelenmesi ile ülke güvenliðinin saðlanmasý amacýyla önem kazanýyor. Bu ihtiyaçlardan yola çýkarak düzenlenen Ýnsansýz Su Altý Sistemleri Yarýþmasý, ülkemizde otonom su altý araçlarýnýn üretilmesi konusunda özgün araçlarýn geliþtirilmesine öncülük ediyor. Deniz altýnda görev icra ederken basýnç, görüþ alaný, haberleþme gibi noktalarýn daha uygun koþullarda gerçekleþtirilmesini saðlayan su altý robotlarý; denizlerimizin altýný kontrol edilebilir bir yer kýlmakta büyük bir rol oynuyor. Arama-kurtarma, deniz temizleme, deniz dibi test ve analizleri gibi birçok deniz altý faaliyetlerinde kullanýlan su altý araçlarý geleceðin robotik teknolojilerinde þimdiden kendine kayda deðer bir yer ayýrdýðýný gösteriyor.

TEKNOFEST 2024 kapsamýnda düzenlenen yarýþma, Temel Kategori ve Ýleri Kategori olmak üzere iki kategoriden oluþuyor. Yarýþmacýlar için belirlenen görevler; Torpido Fýrlatma, Su altý kablolarý takibi ve anomali tespiti ve Renk tespiti & kapýdan geçiþ.

Puanlama ve deðerlendirmenin her bir kategoride farklý þekilde gerçekleþtirildiði yarýþmada Temel Kategoride dereceye giren takýmlara birincilik ödülü 150 bin TL, ikincilik ödülü 120 bin TL, üçüncülük ödülü ise 100 bin TL deðerinde olacak. Ýleri Kategoride birincilik ödülü 200 bin TL, ikincilik ödülü 150 bin TL, üçüncülük ödülü ise 120 bin TL olacak.

TEKNOFEST'ten Çýkan Baþarý Hikâyeleri Her Geçen Gün Artýyor...

TEKNOFEST ile birlikte güzel bir baþarý hikâyesine imza atan Anadolu Robotik 2019 yýlýnda TEKNOFEST kapsamýnda Ýnsansýz Su Altý Sistemleri Yarýþmasýna katýldý.

Geliþtirdikleri insansýz su altý araçlarý Argon ile arama, kurtarma, balýk çiftliði temizliði ve kontrolleri, sualtý boru ve kablo döþenmesi ve kontrolleri, sualtý inþaat ve bakým/onarým gibi çeþitli sektörlerde otonom veya manuel operasyonlar gerçekleþtiriyorlar. TEKNOFEST Giriþim Programý Mezunlarýndan da olan Anadolu Robotik, geliþtirdikleri araçlar ile bu sektörlerde kiralama ile gelir elde ediyor.

DEGZ, TEKNOFEST 2018, 2019 ve 2020 yýllarýnda Ýnsansýz Su Altý Sistemleri Yarýþmasýna katýlarak çeþitli dereceler elde etti. TEKNOFEST Giriþim Programý Mezunlarýndan da olan DEGZ, Deringezen X ve Pro ürünleri ile özelleþtirilebilir, endüstriyel insansýz su altý araçlarý geliþtiriyor. Geliþtirdikleri araçlar, mekanik ve elektronik kompenentlerin satýþýný gerçekleþtirerek gelir elde ediyorlar. DEGZ ayný zamanda T3 Vakfý desteði ile DENEYAP Teknoloji Atölyelerinde su altý aracý geliþtirme eðitimleri veriyor.

Lenta Marine, TEKNOFEST 2019 Ýnsansýz Su Altý Sistemleri Yarýþmasýna katýldý.

Su altý ve denizcilik sektöründe malzeme bilimi, mekanik tasarým, elektronik sistem tasarýmý konularýnda mühendislik çözümleri geliþtirdiler. Geliþtirdikleri PYROT insansýz su altý aracý ile denizcilik sektörüne kaliteli ve verimli ürünler sunuyor. TEKNOFEST Giriþim Programý Mezunlarý arasýnda yer alan Lenta Marine bir çok operasyonel süreçte yer aldý. Kiralama, su altý parça satýþý yapýyorlar. Ayný zamanda su altý sportif alanlar için su altý araçlarý geliþtiriyorlar.

Remora, TEKNOFEST 2019 Ýnsansýz Su Altý Sistemleri Yarýþmasýna katýldý.

Geliþtirdikleri su altý aracý Neta ile tekne altý temizleme konusunda faaliyet gösteriyorlar.

TEKNOFEST Giriþim Programý Mezunlarýndan olan Remora, teknelerin alt kýsmýndaki tabakalarý temizleme ve kiralama da kullanýlarak gelir elde ediyor.

www.teknofest.org