ABONE OL

AA'nýn 9. kez global iletiþim ortaðý olduðu, Çiðli Havaalaný'ndaki TEKNOFEST, dördüncü gününde de hava gösterileri ve diðer etkinliklere ev sahipliði yapýyor.

Baþladýðý 27 Eylül'den bu yana yoðun bir ilgi gören festivalde ziyaretçi sayýsýnýn bugün daha da fazlalaþtýðý gözlendi.

Çevre yolu ve Ýzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi çevresinde uzun araç kuyruklarý oluþturdu.

Kilometreleri bulan araç kuyruðunda beklemek istemeyen bazý ziyaretçiler, araçlarýný uygun yerlere park edip yolun kalan kýsmýný yürüyerek kat etmeyi tercih etti.

"BEKLENTÝ BÜYÜK"

Araçlarýný park edip yürümeyi tercih edenlerden 43 yaþýndaki Serkan Baþlýk, AA muhabirine, Almanya'nýn Köln þehrinde yaþadýðýný ve tatillerini TEKNOFEST'e göre ayarladýklarýný söyledi.

TEKNOFEST'i ilk kez ziyaret edeceklerini dile getiren Baþlýk, "Ýzmir'de ablamýz, Isparta'da annemiz babamýz var. Tabii onlarý da ziyaret edeceðiz ama önceliðimiz TEKNOFEST oldu. Daha önce sadece televizyondan izledik. Beklentimiz büyük tabii. Özellikle Kýzýlelma'yý çok merak ediyoruz." dedi.

Serkan Baþlýk'ýn eþi Hilal Baþlýk da üç çocuklarýyla etkinliðe geldiklerini belirterek TEKNOFEST'in gurur verici bir organizasyon olduðunu, o nedenle tatil planýný bu organizasyona göre yaptýklarýný aktardý.

Barýþ Kocaman da eþi Berna ve 11 aylýk bebekleriyle, Ödemiþ ilçesinden festivale geldiklerini söyledi. Bebeklerinin de festivalde olmasýný arzuladýklarýný ifade eden Kocaman, "Çekirdekten alýþmasý için getirdik." diye konuþtu.

Gençlerin geliþtirdiði projeleri çok merak ettiðini dile getiren Kocaman, "Çocuklarýmýzýn, gençlerimizin bu konuda gayet baþarýlý olduðunu düþünüyorum. Ayný zamanda tabii ki savunma sanayimizin silahlarýný, uçaklarýný görmek için geldik." ifadesini kullandý.

Arkadaþlarýyla Bayburt'tan gelen üniversite öðrencisi Fatih Memiþ de "Özellikle Akýncý'yý merak ediyoruz." dedi.