TEKNOFEST Ýzmir'de 104 giriþimci dereceye girmek için yarýþýyor
ABONE OL

T3 Vakfý Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Üyesi Bayraktar, AA muhabirine, TEKNOFEST'in Ýzmir'de ilk kez düzenlenmesine raðmen katýlýmýn çok coþkulu olduðunu ve vatandaþlarýn organizasyonu sahiplendiðini söyledi.

TEKNOFEST'in düzenlenmeye baþlamasýndan bu yana projelerin giriþime dönüþerek ticarileþmesi için çalýþmalar yaptýklarýný hatýrlatan Bayraktar, þunlarý kaydetti:

"Nitekim bu sene ilk defa TEKNOFEST Ankara'da giriþim yarýþmasý formatý düzenledik. 2018'den beri geliþtirilen projelerin bir giriþim olarak baþvurmasýný ve sahnede giriþim sunumlarýný yapmalarýný bekledik. Ankara'da 260 giriþime ev sahipliði yaptýk. Orada 45 giriþim dereceye girerek ödüllerini aldý."

Ýrem Bayraktar, TEKNOFEST Ýzmir'de 104 yerli ve yabancý katýlýmcýnýn, 3 gün boyunca saðlýk teknolojileri, çevre ve enerji teknolojileri, engelsiz yaþam, turizm ve oyun teknolojileri giriþimleri ürünlerini jüri karþýsýnda sergileyeceðini belirtti.

- DERECEYE GÝRENLERE YAKLAÞIK 10 MÝLYON LÝRALIK DESTEK

Yarýþmada dereceye giren giriþimcilere 10 milyon liraya yakýn nakdi destek saðlandýðýný dile getiren Bayraktar, sözlerini þöyle tamamladý:

"Bunlar hibe þeklinde. Giriþimlere can suyu olsun. Prototiplerini geliþtirsinler. Biraz bu açýdan maddi destek saðlýyoruz ama þuna da deðinmek istiyorum, aslýnda iþin giriþim ayaðý, uluslararasý giriþim zirvemiz 5 ve 6 Aralýk'ta Ýstanbul Lütfü Kýrdar'da düzenleyeceðimiz Take Off Uluslararasý Giriþim Zirvesi. Bu zirveyi de 2018'den beri TEKNOFEST ile düzenliyoruz. Burada dereceye girecek giriþimleri Take Off Ýstanbul'da aðýrlayacaðýz ve onlarý doðrudan yatýrýmcýlarla iþbirliði yapabilecekleri potansiyel kurumsal firmalarla buluþturuyor olacaðýz."

  • TEKNOFEST
  • geliþen projeler
  • ticarileþme çalýþmalarý