Türk Telekom ''Bulut Biliþim Kampý'' dijital geleceðin kapýlarýný aralýyor
ABONE OL

Þirketten yapýlan açýklamaya göre Türk Telekom, genç yeteneklerin erken dönem kariyer yolculuklarýný desteklemek amacýyla düzenlediði Bulut Biliþim Kampý ile gençleri desteklemeye devam ediyor. Þirket, "Geliþim Üssü" çatýsý altýnda bu yýl dördüncüsünün düzenleneceði Bulut Biliþim Kampý ile gençlere erken dönem kariyer olanaklarý tanýyor, teknoloji birikimini gençlere aktarýyor.

Açýklamada görüþlerine yer verilen Türk Telekom Ýnsan Kaynaklarý Genel Müdür Yardýmcýsý Hüseyin Aslan, gençlerin kariyer geliþimini destekleyerek, Türkiye'nin teknolojik geliþimine katký saðlamanýn Türk Telekom'un öncelikleri arasýnda yer aldýðýný belirtti.

Aslan, Türkiye'nin dijital dönüþümüne liderlik eden bir þirket sorumluluðuyla sadece teknoloji üretmediklerini, geleceðin teknolojilerine ve mesleklerine yatýrým yaparak Türkiye'yi geleceðe de hazýrladýklarýný aktardý.

Türk Telekom'u yaþayan bir üniversite olarak konumlandýrdýklarýný, eðitim ve kariyer programlarýyla gençlere dijital geleceðin inþasýnda rol alma imkaný sunduklarýný kaydeden Aslan, "Geleceðin becerileri temelinde, kilit iþ alanlarýndan biri olan teknoloji için hazýr iþgücü saðlanmasý ve bir okul olma misyonu taþýyan Türk Telekom'un köklü birikiminin genç yeteneklere erken dönemde aktararak kariyer fýrsatlarý sunulmasýný hedefliyoruz. Bulut Biliþim Kampý ile gençlerimiz, bulut biliþim alanýndaki bilgi ve tecrübelerini artýrarak iþ gücü piyasasýnda rekabetçi bir noktaya gelecek. Kariyerlerine güçlü bir baþlangýç imkaný sunduðumuz gençlerin potansiyellerini ortaya çýkararak ülkemizin teknolojik geleceðine yatýrým yapýyoruz." ifadelerini kullandý.

- TÜRKÝYE'NÝN HER YERÝNDEN KATILIMA AÇIK

Türkiye'nin her yerinden baþvurularýn açýk olduðu Bulut Biliþim Kampý'na lisans 3 ve 4. sýnýf veya yüksek lisans öðrencileriyle en fazla 1 yýllýk tecrübeye sahip aktif olarak staj yapmayan ve çalýþmayan gençler baþvurabilecek. Baþvuru sürecinde tüm deðerlendirme aþamalarýný baþarýyla geçen adaylar, kampa katýlmaya hak kazanacak.

Türk Telekom "Geliþim Üssü" çatýsý altýnda ekimde baþlayýp 10 gün sürecek olan Bulut Biliþim Kampý'nda çevrim içi ve yüz yüze eðitim alan katýlýmcýlar, teknik ve uygulama pratiklerinin yaný sýra kiþisel ve mesleki geliþimi destekleyecek programlarda da yer alma þansý elde edecek.

Kampa seçilen genç yetenekler, deneyim odaklý öðrenme, yenilikçi iþ alanlarýna dair bilgi edinme, sektör profesyonelleriyle bir araya gelme ve akýllý becerilere yönelik eðitim imkanlarýndan da yararlanabilecek.

Kampý baþarýyla tamamlayan tüm katýlýmcýlar, Türk Telekom Bulut Biliþim Kampý Katýlým Belgesi almaya hak kazanacak. Tüm deðerlendirme süreci sonunda dereceye giren katýlýmcýlar ise "Türk Telekom Bulut Biliþim Kampý Baþarý Sertifikasý" alacak.

Kamp sürecini baþarýyla tamamlayan ve uygun niteliklere sahip adaylar Türk Telekom çatýsý altýnda istihdam fýrsatýndan da yararlanacak. Ayrýca kampýn sonunda düzenlenecek proje yarýþmasýyla katýlýmcýlar yeteneklerini sergileme þansý yakalarken yarýþma sonunda birinciye 60 bin lira, ikinciye 40 bin lira, üçüncüye 20 bin lira olmak üzere toplamda 120 bin lira ödül verilecek.

Türk Telekom'un kariyer web adresi üzerinden yapýlacak olan Bulut Biliþim Kampý için baþvurular, 30 Aðustos'a kadar devam edecek.