Türk Telekom Ventures PÝLOT'un 12. dönem giriþimleri belli oldu
ABONE OL

Türk Telekom Ventures'ýn giriþim hýzlandýrma programý PÝLOT'un 1 Temmuz'da baþlayan 12. dönemine kabul alan giriþimler belli oldu. PÝLOT programýna katýlmaya hak kazanan 10 giriþim Türk Telekom Ventures'tan 150 bin TL nakit desteði, 30 bin USD yatýrým alma ve Türk Telekom ile iþ birliði yapma fýrsatý yakalayacak. PÝLOT programý, yatýrým alma süreci ve devamýnda giriþimler, Türk Telekom Ventures'ýn yatýrým dünyasýndaki bilgi birikimi ve tecrübesinin yaný sýra kapsamlý bir stratejik büyüme desteði alma imkanýndan da faydalanacak.

Programa kabul edilen 10 giriþim Türk Telekom Ventures'tan alacaðý yatýrým ve nakit desteðinin yaný sýra Stanford Üniversitesi ile ABD'de kendileri için özel tasarlanan tamamlayýcý programa katýlmaya hak kazanacak. PÝLOT programýna kabul alan giriþimler, Türk Telekom'un teknoloji alanýndaki bilgi ve tecrübesi, altyapý kaynaklarýndan faydalanma imkâný bulacak. Türk Telekom Ventures'ýn yatýrýmcý aðýna, 400'ü aþkýn mentoruna ve iþ baðlantýlarýna eriþme fýrsatý yakalayacak giriþimciler; konaklama, ofis ve eðitim desteði de alabilecek.

Türk Telekom Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, "Ülkemizin giriþimcilik ekosistemini 10 yýlý aþkýn süredir destekliyor, yeni nesil teknolojileri besleyen yerli giriþimlerin geliþmesine öncülük ediyoruz. Hedefimiz, ilk günden bu yana yerli teknoloji ürünü ve çözümü geliþtiren giriþimlerle iþ birliði yaparak onlarýn büyümelerine katký saðlamak. PÝLOT programýmýz ile Türkiye'nin teknoloji alanýndaki baþarýlarýný uluslararasý arenaya taþýyacak 'unicorn'lar ortaya çýkarma amacýyla, destek veriyoruz. Türk Telekom Ventures ile giriþimlere yatýrýmlarýmýzý sürdürürken, 'Türk Telekom Ventures Giriþim Sermayesi Yatýrým Fonu' ile de PÝLOT programý mezunlarý dahil olmak üzere ileri aþama giriþimlere yatýrým yapýyoruz. Diðer yandan giriþimlere, Eminönü'nde bulunan Santral binamýzda ve destekçisi olduðumuz Atatürk Kültür Merkezi'nde yer alan Türk Telekom Ventures Giriþimcilik Merkezi'nde ofis ortamý saðlýyoruz. Giriþimlere saðladýðýmýz destekleri Türk Telekom Ventures'ýn giriþim sermayesi yatýrýmlarý alanýndaki bilgi birikimi ve tecrübelerini aktardýðý, giriþimlere büyümelerinde destek olduðu bir süreç olarak konumluyoruz. PÝLOT'un 12. dönemine kabul alan giriþimlere yolculuklarýnda baþarýlar diliyorum" dedi.

Türk Telekom Ventures PÝLOT'un 12'nci dönem giriþimleri þöyle:

Archi's Academy - Kiþiselleþtirilmiþ eðitim platformu : Yazýlým geliþtirme alanýnda proje tabanlý ve kiþiselleþtirilmiþ çevrimiçi bir eðitim platformu olan Archi's Academy, teknoloji alanýnda kariyer hedefleyenlere, esnek, taahhütsüz ve aylýk abonelik ile eðitmen liderliðinde eðitimlere katýlma ve 1-1 mentorluk alma imkaný sunuyor.

Finsmart AI - Yapay zeka destekli CFO hizmetleri : Hýzla büyüyen þirketler için otomatik finansal raporlama sistemleri ve yapay zeka destekli CFO hizmetleri veren Finsmart AI, þirketlerin sürdürülebilirliklerini, kârlýlýklarýný ve fonlara eriþimlerini arttýrmaya yardýmcý olarak finansal performanslarýný analiz ediyor, eyleme geçirilebilir bilgiler sunuyor, yatýrýmcýlarýn da portföy þirketlerinin performansýný kolaylýkla takip etmelerini saðlýyor.

From Your Eyes - Yapay görme çözümleri : Ýnsanlardan makinelere kadar uzanan geniþ bir spektrum için yapay görme çözümleri tasarlayan From Your Eyes, video görüntü iþleme ve anlýk görüntü iþlemenin kiþiselleþtirilebilmesini, edge computing'le çalýþtýrýlýp eðitilmesini, kendi eðittiði yapay zeka modelleriyle biyolojik görmeye en yakýn yapay görme sistemleri geliþtiriyor.

Hardal - Serverside ölçümlemenin en hýzlý yolu : Web sitesi veya mobil uygulamalarda birincil taraflý veri analitiði için gerekli olan sunucu taraflý pazarlama ölçümlemesi ve analitiði hizmeti sunan Hardal ile þirketler sunucu taraflý ölçümleme ve pazarlama, þirket içi geliþtirme, projelendirme ve sunucu maliyetlerini yapay zeka destekli algoritma ile minimize edebiliyor. Ayrýca Hardal, çerezsiz reklam kampanya optimizasyonu ve ölçümlenmesi için gerekli altyapýyý uçtan uca saðlýyor.

Mistikist-Yapay zeka destekli nörobilim uygulamasý : Görsel, iþitsel uyaranlarla stres ve anksiyeteyi azaltan, odaklanma ve iþ performansýný artýran, yapay zeka destekli bir nörobilim uygulamasý olan Mistikist, günlük hayatýn ve yoðun iþ hayatýnýn stresinden olumsuz etkilenenler için beyin dalgalarýný regüle ederek zihinsel esenliðe ulaþmalarýný saðlýyor.

QDelivery - Akýllý Teslimat Platformu : Teslimat ve saha operasyonlarý yürüten firmalarýn tüm bu süreçleri dijitalleþtirmesini, optimize etmesini ve en etkili þekilde yönetmesini saðlayan SaaS platformu olan QDelivery ile firmalar tüm teslimat ve saha operasyonlarýný optimize edip kolayca yönetirken operasyonel maliyetlerini düþürmeye müþteri memnuniyetini en üst seviyeye taþýmaya imkan buluyor.

Sensed AI - Binalarýn ve Kritik Altyapýlarýn Fiziksel Saðlýðýný Düzenli Ýzleme Platformu : Kentsel ve tarýmsal izleme konusunda uzmanlaþmýþ yenilikçi bir yer gözlemi giriþimi olan Sensed AI, sentetik açýklýklý radar (SAR) verileri ve ileri yapay zeka algoritmalarý ile binalarýn ve kritik altyapýlarýn fiziksel bütünlüðü ve saðlýðý hakkýnda düzenli bilgiler sunarak uzaktan algýlama tabanlý yapýsal ve çevresel saðlýk analizlerini herkes için eriþilebilir kýlýyor.

Some Carbon-Yeni Nesil Karbondioksit Azaltým ve Yönetimi : Fabrikalarýn bacasýndan çýkan karbondioksit emisyonlarýndan metanol gibi katma deðerli ürün üretilmesine ve karbon yönetiminin gerçekleþtirilmesine yönelik baþta demir-çelik, çimento gibi karbon kaçaðý yüksek sektörler olmak üzere risk altýndaki bütün endüstrilere karbon azaltým servisi saðlayan Some Carbon, firmalarýn hem emisyon azaltým risk ve fýrsatlarýný deðerlendirerek regülasyona dayalý mali yükümlülüklerden daha az etkilenmesine hem de metanol gibi katma deðerli sürdürülebilir bir ürün elde edilmesine olanak saðlýyor.

T4 People Analytics – Yapay zeka ile çalýþan verilerini deðere dönüþtürme : Kurumlarýn farklý sistemlerinde bulunan tüm çalýþan verilerini bir araya getirerek veriye dayalý yüksek etkili aksiyonlar alýnmasýný saðlayan yapay zeka çözümleri sunan T4 People Analytics'in geniþ kapsamlý çalýþan analitiði çözümleri arasýnda ÝK veri ambarý, yapay zeka tabanlý istenmeyen iþten ayrýlmalarý tahminleme, aday skorlama, metin madenciliði gibi makine öðrenmesi modelleri bulunuyor.

VenueX - Bütünleþik Dijital Pazarlama Platformu : Markalarýn maðaza verilerini Google, Meta, Yandex, TikTok, Apple gibi global platformlarla entegre ederek, müþteri trafiðini ve satýþlarýný artýracak dijital reklamlar oluþturup yayýnlamalarýný saðlayan VenueX, firmalarýn reklamlarýnýn etkisini ölçerek hem reklam harcamalarýnýn maðaza ziyaretlerine ve satýþlara dönüþümünü belirliyor, hem de markalarýn reklam performansýný ve gelirini maksimize ediyor.

  • Türk Telekom Ventures
  • Giriþim Hýzlandýrma
  • PÝLOT Programý