Türk Telekom'dan ''Dijitalde Hayat Kolay'' projesiyle giriþimci kadýnlara hibe desteði
ABONE OL

Þirketten yapýlan açýklamaya göre, Türk Telekom, teknoloji birikimini yaþamýn her alanýna aktararak sosyal hayata eþit katýlýmý destekleyen projelerini sürdürüyor.

Türk Telekom, TOBB, UNDP ve Habitat Derneði iþbirliðinde yürütülen "Dijital Hayat Kolay" projesinde kadýnlarýn dijital becerilerini artýrarak ekonomik hayata katýlýmlarýný desteklemek amacýyla baþlatýldý.

Geçen yýl meydana gelen Kahramanmaraþ ve Hatay merkezli depremlerden etkilenen giriþimci kadýnlarýn baþvurularýnýn öncelikli olarak deðerlendirilecek.

Mentörlük ve hibe programýna baþvuranlar arasýndan mülakatla belirlenecek 40 kadýn giriþimciye, uzmanlar tarafýndan 2 hafta sürecek mentörlük desteði saðlanacak.

Bu süreçte kadýnlara; ürün veya hizmet için doðru hedef kitlenin belirlenmesi, uygun görsel ve yazýlý içeriklerin oluþturulmasý, rakip analizi, baþarýlý ve baþarýsýz örneklerin deðerlendirilmesi, çevrim içi reklam kampanyalarýnýn oluþturulmasý, çevrim içi pazar yerlerine giriþ süreçleri, doðru fiyatlandýrma, satýþ kanallarýnýn belirlenmesi ve bütçe yönetimi gibi konularý içeren uygulamalý eðitimler verilecek.

Mentörlük programýný tamamlayan kadýn giriþimciler arasýndan jüri tarafýndan belirlenecek 20 kadýn giriþimciye ise toplam 1 milyon lira hibe verilecek.

Programa 18 yaþ üzeri tüm giriþimci kadýnlar baþvurabilecek. Baþvurular þirketin internet adresi üzerinden gerçekleþtirilecek ve 12 Ekim'e kadar devam edecek.

Açýklamada görüþlerine yer verilen Türk Telekom Kurumsal Ýletiþim Direktörü Arif Sancaktaroðlu, insaný merkeze alan yaklaþýma sahip olduklarýný belirterek, "Türkiye'ye Deðer" katan projeler üretip sürdürülebilir kalkýnmayý desteklediklerini aktardý.

Kadýnlarý dijital dünyanýn sunduðu sýnýrsýz olanaklarla tanýþtýrmak istediklerine dikkati çeken Sancaktaroðlu, "Giriþim motivasyonlarýný yükseltmek ve ekonomik ve toplumsal yaþamda daha aktif rol almalarýný saðlamak amacýyla hayata geçirdiðimiz 'Dijitalde Hayat Kolay' projesiyle 2019'dan bu yana on binlerce kadýnýn hayatýna deðer kattýk. Proje kapsamýnda eðitim ve atölyelerin yaný sýra mentörlük ve hibe programýmýz ile kadýnlarýn giriþimlerini geliþtirmelerine destek oluyoruz." ifadelerini kullandý.

Sancaktaroðlu, projenin katýlýmcýlara faydalý olmasýný dilediðini kaydederek, "Sürdürülebilir kalkýnmanýn ancak kapsayýcý çözümlerle mümkün olduðu bilinciyle kadýnlarýn hayata eþit katýlýmýný destekleyen çalýþmalarýmýza ara vermeden devam edeceðiz." açýklamasýný yaptý.

- "KADIN GÝRÝÞÝMCÝLERÝMÝZÝN ÝÞLERÝNÝ GELÝÞTÝRMELERÝNE OLANAK TANIYACAK"

TOBB Sektörler ve Giriþimcilik Daire Baþkaný Saygýn Baban da projenin yeni dönemini 8 Mart Dünya Kadýnlar Günü öncesinde duyurduklarýný belirterek, kadýnlarýn ekonomik ve sosyal hayatta daha aktif yer almalarýna katkýda bulunurken, kadýn giriþimcilerin dijital yetkinliklerinin geliþtirilmesini amaçladýklarýna vurgu yaptý.

Yeni dönemin kaçýnýlmaz gerçeðinin dijital ve yeþil dönüþüm olduðuna iþaret eden Baban, "Ulusal ve uluslararasý partnerlerimizle geliþtirdiðimiz projelerin neredeyse tamamý giriþimcilerimizin dijital ve yeþil dönüþüme uyum saðlamalarýna odaklanýyor. Türk Telekom, UNDP Türkiye ve Habitat Derneði iþbirliðinde yürüttüðümüz Dijitalde Hayat Kolay Projesi de kadýn giriþimcilerimizin dijital dönüþümü iþ süreçlerine uyarlayarak, iþlerini geliþtirmelerine olanak tanýyacak." deðerlendirmesinde bulundu.

Baban, 81 ilde TOBB'a baðlý oda ve borsalar bünyesindeki TOBB il kadýn giriþimci kurullarýnýn projeye destek olduðunu aktararak, "Dijitalde Hayat Kolay projesinin kadýn giriþimcilerimiz için amacýna hizmet etmesini diliyor, proje ortaklarýmýza teþekkür ediyoruz." ifadelerini kullandý.

UNDP Türkiye Stratejik Ortaklýklar ve Özel Sektör Program Yöneticisi Hansýn Doðan ise kadýnlarýn ekonomik ve toplumsal hayattaki yerlerini saðlamlaþtýrmak için dijital yetkinliklerini geliþtirme konusunda çaba verdiklerini bildirerek, "Dijitalde Hayat Kolay projesinin sadece doðrudan ulaþtýðýmýz kadýnlarý deðil, ayný zamanda toplumun geneli ve ulusal ekonomiyi de güçlendirdiðine inanýyoruz. Kadýnlarýn sahip olduklarý beceri ve yetkinlikler, topluma ve ekonomiye yeni ve yenilikçi bakýþ açýlarý kazandýrarak sürdürülebilir büyümenin önünü açýyor." açýklamasýný yaptý.