Türkiye ile Gana arasýnda imzalar atýldý
ABONE OL

Dünya Endüstriyel ve Teknolojik Araþtýrma Kuruluþlarý Birliðinin (WAITRO) "94. Yönetim Kurulu Toplantýsý" Gana'nýn baþkenti Akra'da düzenlendi. Toplantýya, WAITRO ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araþtýrma Kurumu (TÜBÝTAK) Baþkaný Prof. Dr. Hasan Mandal da katýldý.

Mandal, burada Gana Cumhurbaþkaný Mahamudu Bawumia ile bir araya geldi. Görüþmede, Türkiye ile Gana arasýndaki stratejik iþbirliðinin önemi ve gelecekteki ortaklýklar gibi konularýn ele alýndýðý bildirildi.

Mandal, ardýndan Gana Çevre, Bilim, Teknoloji ve Yenilik Bakaný Ophelia Mensah Hayford ile iki ülke arasýnda bilim, teknoloji ve yenilik alanýnda iþbirliðini güçlendirmek amacýyla protokol imzaladý.

Mandal, konuyla ilgili açýklamasýnda, bu protokol ile TÜBÝTAK ve Gana'nýn ortak araþtýrma ve geliþtirme projeleriyle yenilikçi çalýþmalarý desteklemeyi hedeflediðini belirtti.

Protokolle iki ülkenin bilim ve teknoloji kapasitesini artýrarak sürdürülebilir kalkýnmaya katký saðlamasýný umduklarýný kaydeden Mandal, "Bilimde ve teknolojide sýnýrlarýn çok ötesinde attýðýmýz adýmlarla geleceði birlikte þekillendirmeye ve birlikte baþarmak için çalýþmaya devam edeceðiz." ifadesini kullandý.