Türkiye'nin 120 yýllýk hayalinde geri sayým baþladý! 29 Ekim'de kapýlarýný açacak
ABONE OL

Türkiye'nin yerli otomobil Togg'un sosyal medya hesabýndan, 7/24 yayýnlanan fabrikanýn inþasýna iliþkin görüntülerin milyonlarca kiþinin izlediðini bildiren bir paylaþým yapýldý.

Yerli otomobil Togg'un sosyal medya hesabýndan yapýlan paylaþýmda, '29 Ekim'de yeniden görüþmek üzere' notunu paylaþýlarak, "Bir fabrikadan fazlasýný inþa etmeye baþladýðýmýz günden bu yana heyecanlý 7/24 yayýnýmýzý izleyen 76 farklý ülkeden 2.5 milyondan fazla izleyicimize teþekkür ediyoruz." dedi.

TOGG FÝYATI NE KADAR OLACAK?

Sanayi ve Teknoloji Bakaný Mustafa Varank da, Togg'un fiyatý ile ilgili emsalleriyle ayný olacak mesajýný verdi.

Bakan Varank, önceki gün yaptýðý açýklamada "Fiyatla ilgili sorular bize çok soruldu. Baþýndan beri de ayný þeyi söylüyoruz. Biliyorsunuz bu bir özel sektör yatýrýmý. Burada þirketin bir fiyat politikasý var. Baþýndan beri þunu söylüyorlar. 'Biz piyasaya C sýnýfý SUV bir araçla çýkacaðýz. Dolayýsýyla ayný segmentteki yani C sýnýfý SUV segmentindeki içten yanmalý, benzinli dizel araçlar hangi fiyattan satýlýyorsa biz o fiyat marjýndan piyasaya gidip rekabetçi olacaðýz'. Baþýndan beri söyledikleri bu. Bu manada da fiyatýný merak edenler listeleri alýrsýnýz elinize."

"Þu anda piyasada C sýnýfý SUV araçlar hangi fiyatlardan satýlýyor? Bakarsýnýz aklýnýzda bir fikir oluþur. 'Demek ki Togg da bu fiyatlardan piyasaya çýkacakmýþ diyebilirsiniz. Yoksa þundan satýlacak, bundan satýlacak diye hiçbir zaman bizim bir açýklamamýz olmadý. Baþýndan beri piyasaya çýktýðýmda C sýnýfý SUV segment araçlarla ayný marjda satýlma hedefi var. Þirket bu minval üzere de çalýþmalarýna devam ediyor" ifadelerini kullandý.

'FABRÝKA 29 EKÝM'DE AÇIKLACAK'

Bakan Varank, "Geçen hafta bir pastaneye gittim. Haným bir sipariþ vermiþti. 'Bunu git al, gel' dedi. Gittim pastaneye. Üzerimde Togg'un yeleði vardý. Dedim ki 'sipariþimiz varmýþ alabilir miyim'? Hazýrladý tezgahtar arkadaþ. 'Buyurun' dedi. Sonra üstüme baktý dedi ki; 'ya bu üstünüzdeki bildiðimiz Togg'mu' diye. 'Evet' dedim bildiðimiz Togg, Türkiye'nin otomobili. Anlattýk fabrika 29 Ekim'de açýlacak. Daha sonra Mart'ta satýþlar bekleniyor diye. Dedi ki 'ya ne kadar gurur verici. Böyle bir projede çalýþýyorsunuz'. Tabi beni tanýmadý."

"Türkiye'nin Otomobilini tanýyor ama Sanayi ve Teknoloji Bakaný'ný tanýmýyor. Demek ki bu proje gerçekten 7'den 70'e herkeste büyük heyecan uyandýran bir proje. Þu anda Türkiye'de daha araç piyasaya çýkmadan en bilinen markalardan bir tanesi Togg. Bu manada da ne kadar deðerli bir þey olduðunun örneðini size vermiþ oldum." þeklinde konuþtu.