Türkmenistan baðýmsýzlýk törenlerinden Cobra ve Kirpi geçti
ABONE OL
Türkmenistan'ýn baðýmsýzlýðýnýn 26. yýlý kapsamýnda düzenlenen törende BMC ürünü KÝRPÝ Mayýna Karþý Korumalý Zýrhlý Araçlarda yer aldý.
 
 
Türkmenistan Silahlý Kuvvetleri bünyesinde BMC ürünü KÝRPÝ'lerin yaný sýra Otokar ürünü Cobra ve URAL araçlarý da yer alýyor.
 
 
Mayýna Karþý Korumalý Zýrhlý Araç Kirpi'nin özellikleri
375 PS Motor
4×4 Çekiþ Konfigürasyonu
Tam Otomatik Þanzýman
10-13 Tam Donanýmlý Personel Taþýyabilme
Mayýna, Balistik Tehditlere Ve El Yapýmý Patlayýcýlara Dayanýklý
CTIS – Merkezi Lastik Þiþirme Sistemi
Run/Flat Lastikler
Otomatik Yangýn Söndürme Sistemi
Klima
Manuel 360 derece Dönebilir Kule
Otomatik Silah Ýstasyonu (Opsiyonel)
 
 
URAL Özellikleri
Zýrhlý personel taþýyýcýsý URAL, çok yönlü modüler platformu ve yenilikçi özellikleriyle en zorlayýcý görevlerde dahi üstünlüðünü sergiliyor. Tamamý zýrh sacýndan üretilmiþ personel kabini ile farklý tehditlere karþý saðladýðý üst seviye personel korumasýna ilave olarak; geniþ iç hacmi ve koltuk ara mesafeleri, ergonomik tam boy koltuklarý, süspansiyonu ve sýnýfýndaki en büyük lastik ebadý sayesinde personel konforunu da en üst seviyede tutuyor.
 
Aracýn yüksek mukavemetli çelik þasisi üzerindeki üstün nitelikli yürür aksamý maksimum arazi performansý saðlarken, kauçuk baðlantý elemanlarý üzerindeki zýrhlý gövdesi de çeþitli yol þartlarýndaki titreþimin en aza indirilmesine yardýmcý oluyor. Tasarým aþamasýnda optimize edilerek modülerleþtirilmiþ.
 
 
 
 
 
COBRA özelllikleri
Cobra , mevcut Cobra aracý temel alýnarak gelistirilmiþ üstün teknik ve taktik özelliklere sahip modüler bir platformdur. Üstün hareket kabiliyeti ve 9 personel taþýma kapasitesinin yanýnda personele saðladýðý yüksek koruma, ateþ gücü ve görev ekipmanlarý ile askeri uygulamalar için ideal bir platformdur. COBRA en zorlu arazi ve iklim koþullarýnda üstün performans saðlar.​​