Türksat 6A projesinde Kritik Tasarým ve Gözden Geçirme aþamasý baþarýyla tamamlandý
ABONE OL
Kendi haberleþme uydusunu üretebilen on ülkeden birisi olma yolunda emin adýmlarla ilerleyen ülkemiz, bu yolda en kritik dönemeçlerden biri olan Kritik Tasarým Gözden Geçirme aþamasýný baþarýyla tamamlandý. Bu aþamadan sonra üretim ve test aþamasýna geçilecek. Projenin 2020 yýlýnda tamamlanmasý 2021 yýlýnda ise yörüngeye gönderilmesi planlanýyor.
 
Türksat 6A, Türkiye’nin daha önceki haberleþme uydularýndan farklý olarak, bütünüyle millî imkânlarla üretilecek olan ilk haberleþme uydusu olma özelliðini taþýyor. Yaklaþýk 600 milyon lira maliyetle gerçekleþtirilecek yerli uydu projesinde, uydu ve yer istasyonunda kullanýlacak ekipman, yazýlým ve birçok alt sistem de millî imkânlarla geliþtiriliyor.
 
 
Yakýt dâhil yaklaþýk 4 bin 300 kilogramlýk kütleye sahip olacak Türksat 6A, 42° Doðu boylamýndaki yörüngeye yerleþtirilecek. Türksat 6A, Türkiye’nin yaný sýra Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoðu ve Asya kýtasýnýn büyük bir bölümünde müþterilerine hizmet sunacak. Teknik özellikleriyle de dikkat çeken uydu, 18 aktif, 5 yedek, toplam 23 aktarýcýya sahip olacak.
 
Türkiye, yörüngede 15 yýl kalmasý planlanan Türksat 6A’nýn hizmete alýnmasýyla beraber haberleþme uydusu üretebilen 10 ülke arasýna girecek.