Türksat'tan kurumlara çaðrý: Her türlü desteði vermeye hazýrýz
ABONE OL

Atalay, Cumhurbaþkanlýðý Millet Kütüphanesi'nde gerçekleþtirilen 17'nci Uluslararasý Bilgi Güvenliði ve Kriptoloji Konferansý kapsamýnda düzenlenen Haberleþmede Siber Dayanýklýlýk Paneli'nde konuþtu.

Bilgi güvenliðinin mahremiyet, bütünlük ve eriþilebilirlik olmak üzere üç ayaðý olduðunu dile getiren Atalay, "Hem eriþilebilir olacaksýnýz hem bilgi bütünlüðünü saðlayacaksýnýz hem de bunlarý gerçekleþtirirken mahremiyeti ve gizliliði de saðlayacaksýnýz. Ancak baþkasýnýn silahý ile savaþa girilmez. Yerli ve milli ürün ile çözümler olmadan bilgi güvenliðini saðlayamazsýnýz, Türksat olarak yerli ve milli ürünler konusunda sorumluluklarýmýz var. Kurumlarýmýzýn yerli ve milli çözümlerle güvenliðini saðlayabiliriz. Kurumlarýmýz da yerli ve milli ürün ile çözümleri kullanmalý. Türksat olarak bu konuda her türlü desteði vermeye hazýrýz." ifadesini kullandý.

Atalay, dünyada 4,5 milyar civarýnda insanýn internete baðlý olduðunu belirterek, "Yakýn gelecekte dijital altyapýya baðlý nesne sayýsý 50 milyara ulaþacak. Yeni bir evrenden, sanal evrenden bahsediyoruz. Bu evrende en büyük gücün bilgi olduðunu biliyoruz." diye konuþtu.

Türkiye'nin dijitalleþme alanýnda bankacýlýk gibi bazý konularda pek çok ülkenin önünde olduðunu ifade eden Atalay, "Þu anda Türkiye, saðlýkta dijitalleþmede dünyada ilk üç arasýnda. Bu alanda da her gün çok fazla saðlýk verisi üretiliyor. Böyle birçok alanda veri üreten altyapýmýz var." dedi.

Atalay, bilgi güvenliðinin savunma gibi önemli bir konu olduðuna iþaret ederek, dijital dünyada ve siber alanda ülkenin kendi silahlarýný, kendi milli ürünlerini üretmesi ve geliþtirmesi gerektiðini kaydetti.