Türkiye, Arjantin'e uydu ihraç edecek
ABONE OL

Ticaret Bakanlýðý'nýn koordinasyonunda Türkiye Ýhracatçýlar Meclisi (TÝM) tarafýndan bu yýl 8'incisi düzenlenen "Türkiye Ýnovasyon Haftasý”nýn ikinci gününde "Ýhracatta Ýnovasyon" paneli gerçekleþtirildi.

Panelde konuþan TUSAÞ Genel Müdürü Kotil, TUSAÞ'ýn birçok projesi olduðunu belirterek, "Bizim aslýnda eski köye yeni adet getirme mecburiyetimiz var. Proje çok olunca biz de çok eleman alýyoruz, ihtiyacýmýz var. Þu anda TUSAÞ’ta 10 bin çalýþan var, inþallah 20 bine gidecek. Benim þirkette 4 yýlým doldu. Ýlk baþladýðýmda çalýþan sayýsý 5 bindi. Mühendis sayýsýný bin 200’den 3 bin 500’e çýkardýk. Ciromuz da ortalama 2 milyar dolar. Onun da 10 milyar dolar olmasýný hedefliyoruz." diye konuþtu.

- "Arjantin’e uydu ihraç edeceðiz"

Kotil, þu anda Türksat 6A’yý paydaþlarla birlikte yaptýklarýný, Türkiye’nin ilk yerli uydusunun olacaðýný, 2 yýl içinde yörüngede bulunacaðýný anlatarak, "TUSAÞ olarak Arjantin’e de bir ortaklýk olarak uydu ihraç edeceðiz. Gözetleme ve haberleþme uydusunda varýz." dedi.

Ýnovasyonun aslýnda bir yaþam stili olduðunu vurgulayan Kotil, TÝM’in yýllardan beri bu programa devam ettiðini, ýsrarla þirketlere inovasyon öðrettiðini dile getirdi.