TUSAÞ'tan bir ilk! MMU sahneye çýkýyor: 360 derece uçuþ deneyimi yaþatacak
ABONE OL

Deneyim alanlarý ve kariyer stantlarýnýn yanýnda "Geleceðin Yetenekleri Programý" kapsamýnda "Geliþim Atölyeleri" etkinliði de gerçekleþtirilecek. Minikleri de festivalde unutmayan þirket, her gün festivalin ana sahnesinde HÜRKUÞ ve GÖKBEY Müzikali'ni 4-7 yaþ arasý çocuklarla buluþturacak.

Türk Havacýlýk ve Uzay Sanayii tarafýndan yerli imkanlarla özgün olarak geliþtirilen ANKA, AKSUNGUR, HÜRKUÞ ve GÖKBEY'in gösteri uçuþlarý ile nefesleri keseceði festivalin statik alanýnda MMU, HÜRJET, AKSUNGUR, HÜRKUÞ ve GÖKBEY platformlarýný sergileyecek. 1/7 maketlerin yer alacaðý stantta, ANKA ve AKSUNGUR'a el salla etkinliði de yer alacak. Stantta ayný zamanda uçuþ deneyimi yaþatacak simülatör ve MMU'nun Sanal Gerçeklik simülatörü de yer alacak.

Staj programlarý, lisans bitirme projeleri programý, yüksek lisans ve doktora bilimsel araþtýrma programlarý, mühendis geliþtirme programý, iþe alým süreçlerimiz ve ilkokul, ortaokul, lise öðrencilerine yönelik yürütülen programlar hakkýnda ziyaretçilere bilgi saðlanacak olan bölümler de stantta yer alacak. "Geleceðin Yetenekleri Programý" kapsamýnda "Geliþim Atölyeleri" adýyla gerçekleþecek etkinlikte "HÜRKUÞ 6-10" yaþ aralýðýndaki ve "HEZARFEN 11-14" yaþ aralýðýndaki çocuklara robotik kodlama konusunda etkinlikler düzenlenecek. Etkinlik sonunda katýlýmcýlara katýlým belgesi verilecek.

TEKNOFEST hakkýnda görüþlerini paylaþan Türk Havacýlýk ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil yaptýðý açýklamada "Havacýlýk, uzay ve teknoloji sevdalýsý gençlerle bir kez daha buluþacak olmanýn mutluluðunu yaþýyorum. Standýmýzda yer alacak olan deneyim alanlarý ile gençlerimizin havacýlýk hayallerine dokunacaðýz. 30 Aðustos tarihinde baþlayacak olan TEKNOFEST'in baðýmsýz savunma sanayimizin inþasýna devam ettiðimiz bu günlerde gençlerin teknolojiye olan tutkusu ve azmine büyük katký sunacaðýna yürekten inanýyorum" dedi.

Bu yýl da Türk Havacýlýk ve Uzay Sanayii sponsorluðunda gerçekleþen Helikopter Tasarým Yarýþmasý ödülleri, 30 Aðustos - 4 Eylül tarihlerinde Samsun Çarþamba Havalimaný'nda gerçekleþecek TEKNOFEST'te sahiplerini bulacak.