ULAK, Türkiye'nin 5G'ye geçiþince kritik rol üsteniyor
ABONE OL

AA muhabirinin, ULAK Haberleþme AÞ'den aldýðý bilgiye göre, teknoloji dünyasýnýn en önemli etkinliklerinden olan GITEX Dubai, her yýl dünyanýn dört bir yanýndan teknoloji liderlerini, yatýrýmcýlarý ve yenilikçi giriþimleri bir araya getirerek dijital dönüþüm ve ileri teknolojilerin sergilenmesine ev sahipliði yapýyor.

Dubai World Trade Centre'da 14-18 Ekim'de düzenlenecek fuara, Türkiye'nin yerli ve milli baz istasyonu üreticisi ULAK Haberleþme de katýlacak.

Yerli ve milli teknolojilerle geliþtirdiði yenilikçi haberleþme çözümlerini uluslararasý platformda sergileyecek olan þirket, özellikle 5G teknolojileri, kritik iletiþim altyapýlarý, savunma ve güvenlik çözümleri alanlarýndaki çözümlerini görücüye çýkaracak.

Fuar süresince inovasyon odaklý projelerini özellikle savunma sanayi ve sivil haberleþme çözümleri alanýndaki ürünlerini tanýtarak, yeni iþ ortaklýklarý için adýmlar atmayý hedefliyor.

Küresel iþbirliklerine kapý arayacak olan GITEX Dubai'de, dünyanýn dört bir yanýndan gelen teknoloji firmalarý ve kamu temsilcileriyle görüþmeler gerçekleþtirilecek. Böylece ULAK Haberleþme'nin, milli ürünlerle küresel pazarda da konumunu güçlendirmesin amaçlanýyor.

- "ULAK, TÜRKÝYE'NÝN 5G'YE GEÇÝÞÝNCE KRÝTÝK ROL ÜSTENÝYOR"

ULAK Haberleþme Genel Müdürü Ruþen Kömürcü, GITEX gibi uluslararasý etkinliklerin, yerli ve milli çözümlerin dünyaya tanýtýlmasýnda önemli rol oynadýðýna dikkati çekerek, "Türkiye'nin teknoloji ihracatýný artýrmak için büyük fýrsatlar sunan GITEX gibi platformlar, hem globalde rekabet gücümüzü artýrmak hem de ülkemizin teknoloji vizyonuna katký saðlayarak Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimize ulaþmamýz için önemli adýmlar atmamýza olanak tanýyor." ifadesini kullandý.

Kömürcü, hem kamu hem de özel sektör için stratejik öneme sahip çözümlere iliþkin uluslararasý pazarda iþbirliði ve teknoloji transferi fýrsatlarýnýn da deðerlendirileceði fuarda, yerli ve milli 5G çalýþmalarý ve geniþ ölçekli 4,5G haberleþme altyapýlarýnýn tanýtýlacaðýný bildirdi.

Türkiye'nin 5G'ye geçiþ sürecinde kritik bir rol üstlendiðini anlatan Kömürcü, hem askeri hem de sivil alandaki iletiþim ihtiyaçlarýný karþýlayan çözümler üzerine yoðun çalýþmalar sürdürdüklerini kaydetti.

Kömürcü, GITEX Dubai'de sergilenecek teknolojilerin, ULAK'ýn yerli üretim gücünü ve Türkiye'nin teknoloji baðýmsýzlýðýna verdiði önemi bir kez daha gözler önüne sereceðini sözlerine ekledi.