X'te ''engelleme'' özelliði deðiþiyor
ABONE OL

X'in resmi hesabýndan yapýlan açýklamada, kullanýcýlarý engelleme özelliðinde deðiþikliðe gidileceði duyuruldu.

Deðiþikliðe göre, profili gizli olmayan bir kullanýcý tarafýndan engellenen kiþiler, o kullanýcýnýn paylaþýmlarýný görecek ancak paylaþýmlarý beðenme ya da yorum yapma gibi etkileþimlerde bulunamayacak.

"Engelleme özelliði, kullanýcýlar tarafýndan engelledikleri kiþiler hakkýnda zararlý veya özel bilgileri paylaþmak için kullanýlabilmektedir" ifadesi kullanýlan açýklamada, bu yeniliðin platformdaki "þeffaflýðý" artýracaðý belirtildi.

Paylaþýmlarý kimin görebileceði konusunda endiþeli kullanýcýlara hesaplarýný "gizlemeleri" tavsiye edildi.

Platformu 2022'de satýn alan Amerikalý milyarder Elon Musk'ýn, o tarihten bu yana "engelleme özelliðine" yönelik eleþtirilerde bulunduðu biliniyor.

- DEÐÝÞÝKLÝK APP STORE VE GOOGLE PLAY ÞARTLARINI ÝHLAL EDÝYOR OLABÝLÝR

Medyadaki haberlerde ise X'in deðiþikliðe gitmesinin App Store ve Google Play þartlarýnda ihlale yol açabileceði vurgulandý.

Bu platformlarýn hüküm ve koþullarý arasýnda, sosyal medya uygulamalarýnýn kullanýcýlara "taciz veya zorbalýðý" filtreleyebilme imkaný sunmasý gerekliliði yer alýyor. Ancak bu platformlardan konuya iliþkin henüz açýklama yapýlmadý.

Adý X'e dönüþen Twitter'da 2013'te de benzer uygulama denenmiþ ve engellenen kullanýcýlara, diðerlerinin paylaþýmlarýný görme ve etkileþime geçme fýrsatý verilmiþti. Bu uygulama eleþtirilerden dolayý saatler içinde kaldýrýlmýþtý.