Yenilikçi giriþimler Türk Telekom ile dünyaya açýlýyor
ABONE OL

Þirketten yapýlan açýklamaya göre Türk Telekom, Türk Telekom Ventures PÝLOT giriþim hýzlandýrma programýyla Türkiye'nin teknoloji ihraç etme vizyonuna katký sunmayý sürdürüyor.

Türk Telekom Ventures PÝLOT giriþim hýzlandýrma programýnýn yeni dönemine seçilen giriþimler, Atatürk Kültür Merkezi'nde yer alan Türk Telekom Ventures Giriþimcilik Merkezi'nde Türk Telekom CEO'su Ümit Önal ile buluþtu.

Açýklamada görüþlerine yer verilen Önal, Türk Telekom olarak yarýna ýþýk tutan teknolojileri ve bu teknolojileri besleyen giriþimleri 10 yýlý aþkýn zamandýr desteklediklerini belirtti.

Önal, Türk Telekom Ventures ve giriþim hýzlandýrma programý PÝLOT ile gelecek için fark yaratacak ve Türkiye'yi dünyada teknoloji alanýnda öne çýkaracak yenilikçi giriþimlerin büyümelerine katký sunduklarýný aktardý.

Türk Telekom Ventures PÝLOT giriþim hýzlandýrma programýyla bugüne kadar giriþimlere 32 milyon liralýk nakit desteði saðladýklarýný bildiren Önal, þunlarý kaydetti:

"Türk Telekom Ventures kurumsal giriþim sermayesi ve Türk Telekom Ventures GSYF ile yatýrým yaptýðý 21 giriþimin portföy deðeri 190 milyon dolarý bulurken, söz konusu rakam, giriþimcilik ekosisteminin Türkiye ekonomisindeki deðerine ve kaldýraç özelliðine iþaret ediyor. Ülkemizin ürettiði teknolojiyi dünyaya ihraç eden bir ülke olmasý motivasyonuyla, PÝLOT programýmýza dahil olan giriþimlerimize teknoloji alanýndaki bilgi birikimimizi aktarýyor, finansal desteðin yaný sýra yurt dýþýna açýlmalarýný saðlayacak stratejik iþbirlikleri ve olanaklar yaratýyoruz. Giriþimlerimize yaptýðýmýz her yatýrýmý Türkiye'nin geleceðine yönelik bir yatýrým olarak görüyoruz. Amacýmýz, desteðimizle büyüyüp küresel baþarýlara imza atacak çok daha fazla giriþime destek olarak ülkemizden yeni dünya markalarýnýn ve unicornlarýn çýkmasýný saðlamak."

Önal, yenilikçi teknolojileri desteklemeyi ve geliþtirdikleri çözümlerin tüm dünyada kullanýlmasý adýna giriþimlerinin küresele uzanan yolculuklarýnda köprü görevi üstlenmeyi sürdürdüklerinin altýný çizerek, "Türk Telekom Ventures ile ABD'de kurduðumuz þirketimiz, stratejik iþbirliklerimiz ve yatýrýmcýlarý arasýnda bulunduðumuz küresel yatýrým fonlarýyla hem portföyümüzdeki giriþimlerin hem de Türk Telekom ve grup þirketlerinin uluslararasý pazarlarda iþ geliþtirmelerini, yatýrým süreçlerini desteklemeye devam edeceðiz." ifadelerini kullandý.

Önal, Türk Telekom Ventures PÝLOT kapsamýnda 150 bin lira nakit desteði alan giriþimlerin, program sonunda 30 bin dolar yatýrým desteði ve Stanford Üniversitesi'nde PÝLOT giriþimleri için özel tasarlanan global giriþimcilik programýna katýlma fýrsatýna sahip olacaklarýný hatýrlattý.

- "YAAY PLATFORMUMUZUN ÞU AN 2 MÝLYONA YAKIN KULLANICISI VAR"

Teknoloji alanýnda Türkiye'nin kendine yeten bir ülke olmasý için öncü çalýþmalar yürüttüklerini ifade eden Önal, þu deðerlendirmelerde bulundu:

"Tüm faaliyet alanlarýmýzda yerli iþbirliklerini ön plana alýyor, yerli ürünlerin geliþtirilmesine ve kullanýlmasýna liderlik ediyoruz. Türk Telekom çatýsý altýnda hayata geçirdiðimiz yerli sosyal medya platformumuz Yaay, kullanýcýlara farklý deneyimler sunuyor. Yaay platformumuzun þu an 2 milyona yakýn kullanýcýsý var. Kurumumuz teknoloji birikimini yaþamýn her alanýna aktararak deðer yaratmaya odaklanan bir kültüre sahip. Bu anlayýþýmýzla teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüþtürecek çalýþmalar gerçekleþtiriyor, geleceði yeni nesil teknolojilerle þekillendiriyoruz."

Önal, Türk Telekom AR-GE ekibi tarafýndan geliþtirilen TahtApp uygulamasýyla az gören çocuklarýn, sýnýf arkadaþlarýyla bir arada eðitim alabilmesine olanak saðladýklarýnýn bilgisini paylaþtý.

- "SÝLÝKON VADÝSÝ'NDEKÝ BÜYÜMEMÝZÝ HIZLANDIRMAYI VE KUVVETLENDÝRMEYÝ HEDEFLÝYORUZ"

Türk Telekom PÝLOT'un 12'nci dönemine seçilen giriþimlerden From Your Eyes Kurucusu ve CEO'su Zülal Tannur, yapay ve biyolojik görme arasýndaki boþluðu doldurmaya yönelik, insanlardan otomobillere uzanan geniþ bir spektrumda çözümler geliþtirerek, iþletmeler için lisansladýklarýný aktararak, Türk Telekom Ventures PÝLOT sayesinde ABD'deki merkez þirketleri olan NeuroVision AI Tech'in, Silikon Vadisi'ndeki büyümesini hýzlandýrmayý ve kuvvetlendirmeyi hedeflediklerini anlattý.

Sensed AI Kurucu Ortaðý Emre Dirican da giriþimleri, yapay zeka ve uzaktan algýlama teknolojilerini kullanarak binalarýn ve kritik altyapýlarýn fiziksel ve çevresel saðlýðýný sürekli izlediðini ve dünya genelinde herkes için güvenli ve sürdürülebilir yaþam koþullarý saðlamayý amaçladýklarý belirtti.

Türk Telekom Ventures PÝLOT programý ile Türk Telekom'un yurt içi ve yurt dýþýndaki deðerli aðlarýna ve iþbirliklerine eriþme fýrsatý yakalayacaklarýný aktaran Dirican, PÝLOT'un sunduðu imkanlarýn, hedeflerine daha hýzlý ve doðru bir stratejiyle ulaþmalarýný saðlayacaðýný kaydetti.

Mistikist Kurucusu ve CEO'su Buðra Karahan ise "Temeli MIT, Harvard, Stanford, Johns Hopkins gibi üniversitelerde yapýlan bilimsel araþtýrmalara dayanan, beyin dalgasý regülasyonu yöntemini herkesin eriþebileceði bir uygulamaya dönüþtürerek, dünyanýn ilk dijital stres azaltma asistaný olarak Mistikist'i geliþtirdim. Sadece 2-8 dakika içinde stres seviyesinde yüzde 90'a varan azalma, odaklanma seviyesinde yüzde 95'a varan bir artýþ saðlayabiliyoruz." açýklamasýnda bulundu.

  • Türk Telekom Ventures
  • giriþim hýzlandýrma programý
  • yenilikçi giriþimler