Çanakkale'de ulaþýmýnýn kolaylaþmasýndan  dolayý turizmden 12 ay  pay almasý hedefleniyor
ABONE OL

Kurban Bayramý tatilinde turizmde en büyük payý deniz, kum, güneþ avantajýndan dolayý Assos, Gökçeada ve Bozcaada aldý.

Buradaki oteller, 9 günlük tatilde yüzde yüz doluluk oranýna ulaþarak, bayramda turizmcinin yüzünü güldürdü.

Çanakkale Savaþlarý'nýn yaþandýðý tarihi Gelibolu Yarýmadasý'ndaki Þehitler Abidesi, þehitlikler ve müzeler de bu dönemde ilgi gördü.

Çanakkaleli turizmciler, Çanakkale Boðazý'nda yapýlan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yaný sýra kenti Ýzmir ve Balýkesir'e baðlayan Assos ve Troya tünelleri sayesinde yurt içinden ve yurt dýþýndan daha çok turist çekmeyi hedefliyor.

Çanakkale Savaþlarý'nýn yaþandýðý tarihi Gelibolu Yarýmadasý'ndaki Þehitler Abidesi, þehitlikler ve müzelerle tarihin, Assos, Gökçeada ve Bozcaada'yla doðal güzelliklerin bir arada bulunduðu kentte, turizm hareketliliðinin yýl geneline yayýlmasý için çalýþmalar yürütülüyor.

- "SEZONU NASIL ÝLERLETEBÝLÝRÝZ DÝYE ÇALIÞMALAR YAPIYORUZ"

Çanakkale Turistik Otelciler Ýþletmeciler ve Yatýrýmcýlar Derneði Baþkaný Koray Özcan, AA muhabirine, 9 günlük Kurban Bayramý tatilinde Çanakkale'ye gelen ziyaretçi sayýsýndan memnun olduklarýný ifade ederek, "Assos, Bozcaada ve Gökçeada deniz, kum, güneþ tatilinden daha da fazla yararlandý." dedi.

Yaz tatili için rezervasyonlarýn iyi gittiðini belirten Özcan, "Bu tabii ki ulaþýmdan kaynaklý. Gerek köprü gerekse Assos ve Troya tünelleriyle ulaþýmýn kolay olmasýndan dolayý Çanakkale genel itibarýyla 1-2 gün arasýnda konaklama çeken bir ilimiz. Günübirlik turlarýmýz devam ediyor. Güzel rezervasyonlar almýþ durumdayýz yaz için. Bir aksilik olmazsa güzel bir sezon geçireceðiz gibi görünüyor." ifadesini kullandý.

Özcan, Çanakkale'de gecelik konaklama sayýsýný arttýrmayý planladýklarýný dile getirerek, þunlarý kaydetti:

"Sezonu nasýl ilerletebiliriz diye çalýþmalar yapýyoruz tüm otelci arkadaþlarýmýzla ve sektör paydaþlarýyla. Kültür turlarý belirli dönemlerde oluyor. Kýþ döneminde maalesef bir yoðunluðumuz yok Çanakkale'de. Bahar aylarý itibarýyla yoðunluðumuz baþlayýp, yaz sonuna kadar gidiyor. Amacýmýz her zaman için 12 ay boyunca doluluðu saðlayabilmek. Ulaþým artýk Çanakkale'ye çok kolay olduðu için civar illerden ve yurt dýþýndan güzel rezervasyonlarýmýz var."

- "ÖÐRENCÝ TURLARINI MART DIÞINDAKÝ AYLARA YAYABÝLÝRÝZ"

Çanakkale'nin her yýl 18 Mart itibarýyla turlarla gelen öðrencileri aðýrladýðýný hatýrlatan Özcan, sözlerine þöyle devam etti:

"Öðrenci turlarýný mart dýþýndaki aylara yayabiliriz. 18 Mart itibarýyla hafta sonlarý aþýrý yoðunluðumuz oluyor. Öðrenci turlarýnýn yaný sýra bireysel turlar da var. Okul turlarýný mart dýþýnda diðer aylara da kaydýrabilirsek ziyaretçiler açýsýndan da sýkýþýklýk olmaz. Daha rahat oda bulabilirler. Çünkü herkes hafta sonuna yükleniyor, bölgede doluluk oluyor. Bu yoðunluktan dolayý belirli sezonlarda gelmeme durumu oluyor. Öðrenci turlarýyla ilgili projelerimizi faaliyete geçirirsek, doluluk oranlarý ve geceleme sayýlarý artacaktýr."

Özcan, Çanakkale Savaþlarý Gelibolu Tarihi Alan Baþkanlýðýnýn destek verdiði su altý dalýþ turizminin de konaklama oranlarýna katký saðlayacaðýný belirterek, "Dalýþ turizmine ilgi her geçen gün artýyor ve bununla ilgili çalýþmalar, tanýtýmlar yürütülüyor. Dalýþ turizminde yaz veya kýþ mevsimi fark etmediði için her geçen gün Gelibolu Yarýmadasý'ndaki dalýþ turizmine olan ilgi artacak." dedi.