Meriç Nehri'nde kayýklarla turistik gezi baþladý
ABONE OL

Edirne Valisi Yunus Sezer ve kurum müdürlerinin katýlýmýyla nehir kenarýnda düzenlenen programla nehirde turistik turlar baþlatýldý.

Sezer, burada yaptýðý konuþmada, Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðý ve TOKÝ Baþkanlýðýnýn Meriç Nehri kýyýsýnda sürdürdüðü Millet Bahçesi çalýþmalarýnýn kýsa sürede tamamlanacaðýný söyledi.

Nehir ve nehir etraflarýnýn en güzel þekilde kullanýlmasýnýn hem Edirnelilerin hem de turistlerin ortak hayali olduðunu belirten Sezer, "Nehrin her iki yakasýnýn da yürüyüþ alanlarýyla, bank alanlarýyla donatýlmasý ayný zamanda da nehri kullanma noktasýnda da herkesin ortak düþüncesi, ortak anlayýþý, ortak isteði var. Yürüyüþ alanlarý kýsa bir zaman içerisinde bitecek." dedi.

Ziyaretçilerin, kayýklarla yaptýklarý gezide tarihi köprüleri ve Edirne'nin muhteþem manzarasýný görme imkaný bulacaðýný anlatan Sezer, amaçlarýnýn turizm ve kültürel deðerleri ön plana çýkartarak, mevcut kaynaklarý gelen misafirlerin daha fazla hizmetine sunmak olduðunu bildirdi.

Sezer, kancabaþ tipi 4 kayýkla nehirde gezinin baþladýðýný belirtti.

- KÜREK SPORUYLA DA MERÝÇ ÖNE ÇIKACAK

Meriç'in ayný zamanda su sporlarýyla da verimli kullanýlacaðýnýn altýný çizen Sezer, þöyle devam etti:

"Ayný zamanda burada su sporlarýyla ilgili bir merkez yapýmýnýn da projelendirme çalýþmalarý tamamlandý. Onunla ilgili de yapým çalýþmalarýna baþlayacaðýz. Bu sene de burada malumunuz Avrupa Þampiyonasý için hazýrlýk yapýlýyor. Kürekte Avrupa Þampiyonasý burada düzenlenecek.

Umarým Edirne'mize, güzel Edirne'mize güzel hizmet eder, gelen ziyaretçilerimizin de Edirne'mizin hem suyundan hem de bütün tarihi ve kültürel güzelliklerinden faydalanmalarýna bir katký saðlarýz. bir farkýndalýk oluþtururuz."

Konuþmalarýn ardýndan aralarýnda Trakya Üniversitesi RektörÜ Prof. Dr. Erhan Tabakoðlu, Baro Baþkaný Gökhan Karakoç, Ýl Jandarma Komutaný Albay Hacý Ali Büber, Ýl Emniyet Müdürü Onur Karaburun ve kurum müdürlerinin olduðu protokol üyeleri hizmete alýnan kayýklarla nehirde gezinti yaptý.

Tanýtým amacýyla Osmanlý hanedan kýyafetleri giyen bir grup da gezintiye katýldý.

Edirne kýrmýzýsý rengindeki "Mecidiye", "Meriç", "Arda" ve "Meriç" isimli 8 metre uzunluðunda, 14 kiþi kapasiteli elektrik motorlu kayýklarla hafta içi ve hafta sonu 10.00 - 19.00 saatleri arasý gezinti yapýlabilecek.

Tur süresi 30 dakika olacak.

  • Edirne Valiliði
  • Meriç Nehri
  • turistik gezi