2018 Özel Güvenlik 76. Temel Eğitim sınav tarihi
ABONE OL

2018 Yılı Özel Güvenlik (77. Temel Eğitim ve 53. Yenileme Eğitimi) sınavı

Son zamanların en popüler mesleklerinden birisi haline gelen Güvenlik Görevlisi sınavı ne zaman yapılacağı konusu gündemi meşgul ediyor. Güvenlik Görevlisi kursları ile hem meslek öğreniliyor hemde sınavdaki başarı derecelerine göre iş potansiyeli sunuyor. Özel Güvenlik 76. Temel Eğitim 52. Yenileme Eğitim Sınavının ardından özel güvenlik adayları 77. Temel Eğitim ve 53. Yenileme Eğitimi Sınavına katılacaklar.

2018 Yılı Özel Güvenlik sınavı takvimine göre sınav tarihi, soru ve cevapların yayınlanma tarihi, sonuçların açıklanma tarihi belli oldu. Adaylar belirtilen tarihte sınava girerek 60 soruyu doğru cevaplamaları halinde Özel Güvenlik Kimlik Kartı Almaya hak kazanacaklardır. 5188 Sayılı Yasa gereğince, Özel Güvenlik Temel Eğitimi almış veya 2495 sayılı yasadan muafiyet hakkı sona ermiş Özel Güvenlik Personeli Yenileme Eğitimi almak zorundadır.

 

Yeni bir iş kapısı yeni bir umut kapısı olan Özel Güvenlik mesleğinin yaygınlaşmasının ardından tüm Türkiye çapında başvurular oldukça arttı. Bunun sonucu olarak da Özel Güvenlik Temel Eğitim ve Yenileme Sınavları da daha fazla önem arz etmeye başladı.

Son zamanların en popüler mesleklerinden birisi haline gelen Güvenlik Görevlisi sınavı ne zaman yapılacağı konusu gündemi meşgul ediyor. Güvenlik Görevlisi kursları ile hem meslek öğreniliyor hem de sınavdaki başarı derecelerine göre iş potansiyeli sunuyor.

Özel güvenlik hizmetleri çerçevesinde alınan her türlü güvenlik tedbirinin birinci hedefi suç girişimlerine karşılık caydırıcılık sağlamaktır. Caydırıcılığın sağlanamaması halinde meydana gelen olaylara, yasalarda özel güvenlik görevlilerine tanınan yetkiler ve yükümlülükler çerçevesinde müdahale edilmesi gerekmektedir.

 

 

Özel güvenlik görevlisi olma şartları nelerdir?

Öncelikle özel güvenlik görevlisi olmak için sağlamanız gereken belirli şartlar bulunmaktadır. Bu şartları sağlayan kişiler özel güvenlik görevlisi olmak için başvuru yapabilirler. Peki nedir bu şartlar? Özel güvenlik görevlisi olabilmek için sabıka kaydınızın temiz olması gerekir. Silahlı girebilmek için 21 yaşını doldurmuş olmak ve en az lise mezunu olmak şartı aranmaktadır. Silahsız müracaat için 8 yıllık İlköğretim veya Ortaokul mezunu ve 18 yaşını doldurmuş olmak gereklidir. Bunun dışında bay adaylar gibi bayanlar da özel güvenlik görevlisi olarak çalışabilirler.