Dünya Kadınlar Günü hangi gün?
ABONE OL
Tüm dünyada kutlanan Kadın Gününe sayılı günler kaldı.  Vatandaşlar bir taraftan günün anlam ve önemini uygun Kadınlar Günü mesajları için araştırma yaparken bir taraftan da hediye alacakları insanlar için internette veya mağazalarda şimdiden vakit harcamaya başladı bile. 
 

 
DÜNYA KADINLAR GÜNÜ 2019’DA HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?
 
 
Her yıl 8 Mart’ta kutlanan Dünya Kadınlar Günü bu yıl Cuma gününe denk geliyor.  Amerika'da kadınların 13-15 saat çalıştırılması bu uygulamaya baş kaldıran fabrika işçilerinin grev yapması, 8 Mart 1957'de birçok kadın işçinin barikatlarda ölmesiyle sonuçlanmıştır. O yıldan sonra her 8 Mart Dünya Kadınlar günü olarak kutlanır
 
 
 
 

 

 

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ RESMİ TATİL Mİ? 
 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 1957 yılında ölen kadınların anısına birlik dayanışma günü olarak anılır. 8 Mart ülkemizde resmi tatil değldir.
 
 

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJLARI
 
1) Analarımız, bacılarımız, hayatımızın yarısı hatta çok daha fazla değerlerimizi ifade eden kadınlarımızın Kadınlar Günü'nü kutluyorum.
 
2)8 Mart Dünya Kadınlar Günü, saygıdeğer Türk ve Dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk getirsin. Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun.
 
3)Doğumdan ölüme kadar her hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın bu özel gününü yürekten kutlarım.
 
3) Kadınlar İnsanlığın devamı için olmazsa olmazdır. En büyük dertlerin dertlisi, en büyük mutlulukların ardındaki kahramandır. Dünya Kadınlar Günü"nüz kutlu olsun.
 
4) Kadınlar olmasaydı dünyadaki hiçbir şeyin önemi kalmazdı. En kıymetli varlık olan kadınların dünya kadınlar günü kutlu olsun.
 
5) Senin sevgin dünyamı ısıtan tek güneştir. Hiç ışığın eksilmeyecek biliyorum. Varlığınla mutluyum. Kadınlar günün kutlu olsun sevgili annecigim..
 
6) Her zaman ne istediğini bilen, erkeğinin ardında ona destek veren, çocuklarının başında koruyup kollayan kadınlar… Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun…
 
7)  Bir bakışın kudreti bin lisanda yoktur. Bir bakış bazen şifa bazen zehirli oktur. Dünya kadınlar gününüz kutlu olsun…