Eþini 44 yýl önce kaybeden Engin, 2'si engelli olan 3 çocuðunu tek baþýna büyüttü.
Saðlýklý olan kýzýnýn da 28 yýl önce evlenmesi üzerine yataða baðýmlý çocuklarýyla baþ baþa kalan Engin, kendi ihtiyaçlarýnýn hiçbirini karþýlayamayan hidrosefali (beyin ve çevresinde aþýrý sývý birikmesi) hastasý 51 yaþýndaki oðlu Cemil ve demiyelinizan (sinir sisteminde hasar oluþmasý) hastasý 46 yaþýndaki kýzý Zeynep ile ilerlemiþ yaþýna raðmen özenle ilgileniyor.
Yaþamýný engelli çocuklarýna adayan ve onlarýn tüm ihtiyaçlarýný karþýlayan Engin, bir annenin evladý için yapabileceði tüm fedakarlýklarý büyük özveriyle ortaya koyuyor.
Güldane Engin, AA muhabirine, ikisi engelli üç çocuðuyla hayata tutunduðunu, mücadelesine babasý ve kardeþlerinin destek olduðunu söyledi.
Daha önce ilçeye baðlý Küçükçay köyünde ikamet ettiklerini, þimdi ise ilçe merkezine taþýndýklarýný belirten Engin, evlatlarýný tarlada gündelik iþlerde çalýþarak, okullarda hademelik yapýp köy bakkalýný iþleterek büyüttüðünü anlattý.
Çocuklarýnýn rahatsýzlýklarýnýn doðumdan hemen sonra ortaya çýktýðýna iþaret eden Engin, hayatýný çocuklarýna adadýðýný vurguladý.
Çocuklarýna hem annelik hem babalýk yaptýðýný dile getiren Engin, "Eþimi kaybettikten sonra tek baþýma baktým onlara, hiç usanmadým, sýkýlmadým. Onlarý eve býrakýp tarlaya iþe gittim ama bir þekilde büyüttüm. Eskiden engelli maaþý da yoktu. Þimdi çok þükür devletimiz maaþ baðladý, bir þekilde geçiniyoruz. Onlara saðlýðým el verdiði sürece, ölene kadar bakmaya razýyým." ifadelerini kullandý.
Engin'in Ýzmir'de yaþayan kýzý 49 yaþýndaki Hanife Bilgin ise annesinin çok büyük fedakarlýk örneði gösterdiðini, kendilerinin kahramaný olduðunu belirterek, "Annemi çok iyi anlýyorum, benim de 26 yaþýnda engelli bir oðlum var. Annem bizi kimseye muhtaç etmedi, mücadele etti, büyüttü. Beni evlendirdi. Ben Ýzmir'e gittim, o kardeþlerime bakmaya devam etti. Bizim için kendi hayatýný feda etti." diye konuþtu.