Çocukluk yýllarýnda Düzce Sanayi Sitesi'ndeki bir kaportacýnýn yanýnda çýrak olarak mesleðe adým atan Nezir, daha sonra dükkan açtý.
Çevresinde "Dede Suat" olarak tanýnan Nezir, 35 yýl önce arkadaþ tavsiyesi üzerine "Anadol" marka otomobillerin bakým ve onarým iþine yöneldi.
Ýlerlemiþ yaþýna raðmen yanýnda çýrak veya yardýmcý çalýþtýrmayan Nezir, Türkiye genelinden kendisine getirilen otomobilleri durumlarýna göre 1-3 ay arasýnda fabrikadan çýkmýþçasýna yeniliyor.
Suat Nezir, AA muhabirine, 1950'de iþe baþladýðýný ve ilk dönemlerde otobüs tamir ettiðini söyledi.
"Anadol ile tanýþmam çok eskiye dayanýyor. Bir arkadaþým Anadol araç bakýmýna girmemi söyledi. Tavsiye üzerine girdim, bir daha da kurtaramadým kendimi. Ýþçiliði zor, zaman alýyor. Önce söküyoruz arabalarý. Sonra bütün parçalarý elden geçiyoruz. Fabrikanýn imal ettiði þekilde çýkarýyorum. Mesleðimi titizlikle yapýyorum, yaptýðým iþ beðeniliyor. Bu yüzden talep de fazla."
Nezir, Türkiye genelindeki klasik otomobil tutkunlarýnýn araçlarýný bakým ve onarým için kendisine getirdiðini belirterek, "Bu arabanýn 'hastalarý' var. Þu an yaptýðým arabanýn sahibi Gölcük'te. Dedelerinden kalmýþ bu araba. 'Ýlla bu arabayý güzel yapacaðýz.' diyorlar. Böyle müþteriler de geliyor. Beni tercih ediyorlar. Çevreden çok gelen var. Zonguldak, Ýzmit, Gölcük, Çanakkale gibi yerlerden arayan var. Ýþ çok fakat yetiþtiremiyorum." diye konuþtu.
Yaþýnýn ilerlediðini ancak iþini yapmaya yetecek gücünün olduðunu dile getiren Nezir, "Çabuk iþ yapamýyoruz ancak gücümüz kadar. Müþterilerle telefonla görüþtüðümüzde yaþýmý soruyorlar. '86' diyorum. 'Maþallah, hiç öyle görünmüyorsun.' diyorlar. Çalýþmak iyi bence, zaman geçiyor. Maddi olarak da tatmin oluyoruz. Gücümüz yettiði kadar biraz daha devam edeceðiz bu þekilde." ifadelerini kullandý.