Bakanlýðýn ifþa ettiði mantýcýlar dehþet saçtý
ABONE OL

Olay, saat 16.00 sýralarýnda Zümrütevler Mahallesi Seher Sokak üzerindeki bir mantý imalathanesinde meydana geldi. Ýddiaya göre, Ýzmir'de faaliyet gösteren ve Tarým Bakanlýðý'nýn yaptýðý denetimlerde ifþa olan bir mantý imalathanesinin müþterileri, Ýstanbul'daki baþka bir imalathaneyi arayarak mantýyý bu firmadan istedi. Bunun üzerine Ýzmir'deki firma sahipleri, Maltepe'deki imalathaneye geldi. Ýki firma arasýndaki müþteri tartýþmasý silahlý kavgaya dönüþtü. Ýzmir'deki mantý imalathanesinden gelenler iþ yeri sahibi ve 2 oðlunu silahla yaraladý. Saldýrganlar daha sonra geldikleri araçla olay yerinden kaçtý. Çalýþanlarýn ihbarý üzerine olay yerine çok sayýda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Bacaklarýndan yaralanan iþ yeri sahibi Sinan Balkaya ve oðullarý Caner ile Aytaç Balkaya ambulanslarla hastaneye kaldýrýldý. Yaralýlarýn hayati tehlikesinin olmadýðý öðrenildi. Olay yeri inceleme ekipleri iþ yerinde inceleme yaptý. Polis ekipleri kaçan silahlý saldýrganlarý yakalamak için çalýþma baþlattý.

'ÝFÞA OLAN FÝRMANIN MÜÞTERÝLERÝ BÝZDEN MANTI ÝSTEDÝ'

Ýþ yeri çalýþaný Çetin Gelmez, "Burasý mantý imalathanesi olan bir iþ yeri. Geçen Tarým Bakanlýðý ifþa olan firmalarý yayýnladý. O firma ifþa olunca onlarýn müþterileri bizi aradý, bize mantý verin diye. Olay ondan dolayý oldu. Belden aþaðýya vurdular, ofiste saldýrdýlar. Çay içtiler, sýkýp gittiler. Ýzmir'deki bir firma 3 kiþi geldiler" diye konuþtu. Baþka bir iþ yeri çalýþaný ise, "Baþka bir firmayla alakalý bir durum. Patronlarýmýz yaralý. Baba ve abi kardeþ. Durumlarý iyi. Kaçtýlar, yakalandýklarýný bilmiyoruz" diye konuþtu. Polisin olayla ilgili soruþturmasý devam ediyor.

SALDIRI ANI KAMERADA

Öte yandan mantý imalathanesinde 2 þüphelinin gerçekleþtirdiði silahlý saldýrý güvenlik kamerasý görüntülerine yansýdý. Görüntülerde, silahlý iki kiþinin içeridekilere peþ peþe ateþ ettiði görülürken, kendilerini engellemeye çalýþan kiþilere de silah doðrulttuklarý görüldü. Þüpheliler, kapýya yönelmelerine raðmen geri gelerek tehditlerini sürdürdü. Saldýrganlar daha sonra imalathaneden çýkarak uzaklaþtý.