Bir günde iki mevsim yaþadýlar! Tiþört ile çýktýklarý yolculuk montla sona erdi
ABONE OL

Geceden yola çýkan daðcýlar, sabah uyandýklarýnda tulumlarýnýn üzerine yaðan kýraðý görünce gözlerine inanamadý. Uludað'ýn 2 bin 543 rakýmlý zirvesine çýkan daðcýlarýn kaydettikleri göller, sisler, ayýlarýn ayak izleri ve ilginç doða olaylarý izleyenleri büyüledi.

TÝÞÖRTLE BAÞLAYAN YOLCULUK MONTLA BÝTTÝ

Ýki mevsimi ayný gün yaþayan daðcýlar, Haziran ayýnda çýktýklarý zirvede üþüdü. Kýsa kollu kýyafetlerle yola çýkan daðcýlar, belli bir mesafeye geldiklerinde ise üzerlerine mont giymek zorunda kaldý. Heyecan dolu anlar yaþadýklarýný dile getiren daðcýlar, böyle bir havada ilk defa zirvenin keyfini yaþadýklarýný ifade etti..

MÝNÝK AYAKLARI YÜREKLERÝ ISITTI

Uludað'da yaban hayatýný da görüntüleyen daðcýlar, aylarýn ayak izlerine de kayda almayý ihmal etmedi. Farklý noktalarda minik yavru ayýlarýn olduðu, annelerinin ise aþaðýdan beslendikten sonra yavrularýný emzirmek için yukarý çýktýðý kaydedildi.

GÖLLER ESKÝ ÝHTÝÞAMINA KAVUÞTU

Havalarýn ýsýnmasýyla eriyen karlarýn Uludað'daki krater göllerini doldurduðunu belirten daðcýlar, yaþanan doða olaylarýný ise farklý günlerde çektikleri görüntülerle ortaya koydu. Buzlu Göl'ün Haziran ayýnýn baþýnda çýð düþmesi sonucu tamamen kapandýðý görüntüleyen daðcýlar, bugün çýktýlarýnda ise karlarýn eridiðini gölün eski ihtiþamýn kavuþtuðunu kayda aldý.