Yemekleri kimi tekrar tekrar ýsýtýyor kimi de çözdürüp tekrar donduruyor.
Ancak önemsiz görülen bu hatalar ölüme sebep olabiliyor.
SICAK HAVADA GIDA SAKLAMA
Havalarýn ýsýnmasý ile birlikte gýda zehirlenmelerinde artýþ kaydedildi. Hal böyle olunca da gözler mutfaklara çevrildi. Baþ þüphelilerden biri ise tavuk. Tavuk çabuk bozulabiliyor. Bu nedenle daha satýn almadan önce soðuk zincirin kýrýlmadýðýndan emin olmak þart. Sonrasýnda ise hýzlý ve tek seferde tüketim önemli.
ET TÜKETÝRKEN DÝKKATLÝ OLUNMALI
Sadece tavuk da deðil. Et ve süt ürünleri, pirinç içeren gýdalar, tekrar ýsýtýlmamalý.
Buzluktan çýkarýlan ürünler de buzdolabýna bir gece çözülmeli. Çünkü sýcak suda hýzlýca buzlarý eritmek demek bakterileri sofraya davet etmekle eþdeðer.
"TEKRAR ÇÖZÜLME VE ISITMA OLMAMALI"
Tavuk ve et ürünlerine dikkat çeken Ýç Hastalýklarý Uzmaný Dr. Figen Bayraktar, "Kesinlikle bu ürünlerde tekrar çözülme yapýlmamalýdýr. Piþirdikten sonra da asla tekrar ýsýtýlma da yapýlmamalýdýr. Bu ürünler bakterilerin çok kolay üreyebildiði ve bakteri toksinlerinin çok fazla olma ihtimali olduðu için besin zehirlenmelerine çok yatkýndýr.
HABERÝN VÝDEOSU