Bu okul görenleri şaşırtıyor
ABONE OL
Ankara’da 2 yıldır eğitim faaliyetlerini sürdüren Dost Koleji, görenleri çok şaşırtıyor. Çukurambar’da ve Ümitköy’deki 2 kampüste, klasik bir okula göre oldukça farklı yapılmış olan eğitim alanlarını görenler “yeniden çocuk olmak ve okullarını bu ortamlarda okumak istediklerini” söylüyorlar.
 
7 Boyutlu Eğitim Sistemi adını verdikleri, kendilerine özgü bir eğitim sistemini uygulayan Dost Koleji yetkilileri, eğitimde mekânın ve fiziksel şartların da öğrencilerin algıları açısından çok önemli olduğunu ifade ediyorlar.
 
Öğrenmek hem kolay hem zevkli olmalı
 
Fikirlerini aldığımız Dost Kolejleri Genel Müdürü Muhammed Alpkent, şunları kaydetti:
“Biz okulun hem öğrenmeyi kolaylaştıran hem de öğrenmeyi zevkli hale getiren bir yer olması gerektiğine inanıyoruz. Bu yüzden de okullarımızda Renkler Sokağı, Macera Mahallesi, Becerikli Çocuklar Diyarı, Yetenekler Vadisi isimli özel alanlar tasarladık. Her alanın odaklanmış bir amacı var. Mesela Macera Mahallesi’nde İngilizce pratik yapabilme imkânları oluşturmak için bakkal, manav, çiçekçi, ayakkabı boyacısı gibi yaşam ortamlarımız var. Onların yanında bir televizyon ve radyo stüdyosu da var. Bunları da özgüven ve yetenek programımız için yerleştirdik. Ümitköy’deki Renkler Sokağında ise okul öncesi ve ilkokul öğrencilerimiz Kur’an ve akıl oyunları dersleri alıyorlar.” 
 
 
 
Okulun içinde sokak, sokağın içinde Cuma çeşmesi
 
Dost Koleji’nin Ankara Ümitköy’deki ilkokulunda yan yana cumbalı ahşap evlerin dizildiği bir sokak yapılmış. Adını üzerindeki evlerin farklı renklerinden alan Renkler Sokağında bir ulu çınar bir de Cuma çeşmesi bulunuyor. Cuma günleri bu çeşmeden öğrencilere meyve suyu ikram ediliyor ve bu günün okuldaki herkes için farklı geçmesine özen gösteriliyor. Sokağın girişinde mescit ve şadırvanlar, çıkışında ise geniş bir oyun labirenti var. Labirentin bitişiğinde ise tamamen kemerli taşlarla döşenmiş olan Becerikli Çocuklar Diyarı sizi karşılıyor. 
 
Okul Müdürü Selim Arslan, öğrencilerin bu özel mekânlarda mutlu olduğunu ve sürekli aynı sınıfta kalmayıp farklı alanları kullanan öğrencilerin daha dikkatli ve başarılı olduğunu belirtiyor. Arslan, “Akademik eğitimin eğlenceli hale gelmesi için de tüm duyu kanallarını aktif durumda tutan, AKA-SİS isimli bir modelle eğitim yaptıklarını” ifade etti. Bu şekilde öğrencilerin görsel, işitsel, dokunsal öğrenme odakları aktif tutuluyor.