Cuma namazının önemi
ABONE OL

Cuma namazına bütün erkekler katılmalıdır. Özgür olmak ve düşman saldırısından emin olmak, Cuma namazının şartlarındandır. Cuma namazı dışında, beş vakit namaz vardır. Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namaz vakitleri şeklindedir. Her namaz için ezan okunur. Kelime-i Tevhidi dille söyleyip, kalple tasdik edip, hayata geçirdikten sonra, namaz kılmak her Müslümanın muhakkak yapması gereken bir ibadettir. Namaz vakitleri, il il değişiklik gösterir ve ezan vakitleri bu değişikliğe göre ayarlanmaktadır. Ülkelerin ve şehirlerin farklı konum özellikleri nedeniyle, namaz vakitleri de farklılık göstermektedir.

 
 
 Beş Vakit Namaz Dışında da Namaz Vardır
 
Beş vakit namaz dışında, cenaze, bayram namazı da vardır. Ayrıca, gece namazı, kuşluk namazı ve teravih namazı gibi, ezan olmayan namazlar da vardır. Cuma, bayram ve cenaze namazları nafile namaz değildir. Farz namazdır. Bu namazlar için de ezan okunur. Gece, kuşluk ve teravih namazları nafile namazdır. Teravih namazı ise, terkedilmeyen sünnetlerdendir. Bütün namazlarda ezan vakitleri önemli bir yer tutar. Ezan vakti girdikten sonra, namaz vakitleri devreye girer. Her namaz vakitleri için ayrı ayrı namaz kılınmaktadır. 
 
 Her Namaz Farklıdır
 
Sabah namazı 4, öğle namazı 10, ikindi namazı 8, Akşam namazı 5 ve yatsı namazı 13 rekat olarak kılınmaktadır. Her Müslüman için ezan vakitleri, önemlidir. Namaz kılma kategorisinde namaz vakitleri de büyük önem taşımaktadır. Namazlar vaktinde kılınmadığı zaman kazası yapılmalıdır. Yani, ufuk çizgisi çıktığı vakitten, güneş doğmaya başlayıncaya kadar, sabah ezan vakitleri girer. Güneş en tepeye gelince Öğle, İkindi pozisyonuna gelince ikindi, güneş batınca akşam ve yıldızlar çıkınca yatsı namaz vakitleri girmektedir. Bütün bu vakitler, ezan vakitleri kategorisinde, ezan ile başlar. Sonraki vakit için camide ezan okunması ile yeni namaz vakitleri başlar.
 
Güncel namaz vakitlerini  www.star.com.tr/namaz-vakitleri sayfamızdan öğrenebilirsiniz