Diyanet 2017 Hac ücretleri ne kadar? Diyanetten açıklama
ABONE OL
Geçtiğimiz günlerde çekilen hac kuralarında adı çıkan hacı adayları 2017 hac ücretlerinin açıklanmasını bekliyordu. Diyanet İşleri Başkanlığınca, hacı adayları için oda tercihli konaklamada, 2 kişilik odada kişi başı ücreti 15 bin 500 TL, 3 kişilik odada kişi başı ücreti 14 bin TL, 4 kişilik odada kişi başı ücreti 12 bin 250 TL olarak belirlendi. Otel tercihli konaklamalarda ücretler, 22 bin 750-24 bin 500 TL ile 27 bin 500-39 bin 750 TL oldu.
 

HAC FİYATLARI NASIL BELİRLENMEKTEDİR?
Hac ücretleri, ulaşım, konaklama, Arafat’ta klimalı çadır gibi hizmetlerin Suudi Arabistan Devleti’ne ödenen ücretler, sağlık, yemek, rehberlik, görevli personel giderleri, hacı adaylarına verilen malzemeler, kurban ve sair kalemler dikkate alınarak Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu tarafından belirlenmekte olduğu belirtildi.
 
HAC KURA SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIYOR?
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çekilişi yapılan 2017 hac kura sonuçları hac.diyanet.gov.tr adresinden sorgulamaya açıldı. 2017 hac için başvuran vatandaşlar T.C. kimlik no ile sorgulama yapabiliyor. Hac kuralarında adınızın çıkıp çıkmadığını sorgulamak için aşağıdaki HAC KURA ÇEKİLİŞİ SONUÇ SORGULAMA yazısının üzerine linke tıklayın. Karşınıza çıkan pencerede sizden T.C. kimlik no ve güvenlik kodunu girmeniz istenecek. T.C. kimlik nonuzu girin, güvenlik kodu da hemen ilgili bölümün yanında yazmakta. Şayet güvenlik kodunu okuyamıyorsanız resim değiştire tıklayın ve okuyabileceğiniz bir güvenlik kodu gelene kadar bu işlemi tekrar edin. T.C. kimlik numaranızı ve güvenlik kodunu doğru yazdığınızdan eminseniz sorgula butonunu tıklayın. Sorgulama sonucunda adınızın asil listede mi, yedek listedi mi olduğunu veya kurada adınızın çıkıp çıkmadığını öğrenebilirsiniz. 
 

HAC KURA ÇEKİLİŞİ SONUÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN...

 
HAC KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?
Kurada Kesin Kayıt Hakkı elde edenler, 27 Şubat-10 Mart 2017 tarihleri arasında "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kesin kayıtlarını yaptırabilecekler. Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, kura sırası gözetilerek 16 - 24 Mart 2017 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacaktır.
 
2017 YILINDA KAÇ KİŞİ HAC KURASI İÇİN BAŞVURU YAPTI?
Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmek için bu sene hac kura çekimlerine 1 milyon 892 bin 724 kişinin katılacağı açıkladı.
 

HAC NEDİR?
Hac kelimesi dilimize Arapçadan geçmiştir. Hac, bir şeye yönelmek, bir yeri ziyaret etmek, bir şeyi amaçlamak anlamına gelmektedir. İslâm'ın beş esasından biri de hacca gitmektir. Hac, Kâbe'yi ve etrafındaki kutsal mekânları, hac mevsiminde, usulüne uygun olarak ziyaret etmektir.
 
Bu ibadeti yerine getirene hacı denir. Hac hem bedenle hem de malla yapılan bir ibadettir. Bir Müslümana haccın farz olması için şu şartların bulunması gerekir:
 
- Akil sağlığı yerinde ve ergenlik yaşına gelmiş olması
 
- Özgür olması
 
- Hacca gidip gelecek maddî güce sahip olması
 
- Hacca gitmesine engel olacak bir sağlık probleminin olmaması
 
- Hacca giderken kullanacağı yolun güvenli olması
 
Haccın Farzları 1. İhram 2. Kâbe'yi tavaf 3. Arafat'ta vakfe