E-5'te yürüyen adamýn hikayesi yürek burktu!
ABONE OL

Ýstanbul'da, Tuzla, Pendik, Kartal ve Maltepe mevkilerinde E-5 karayolunu sürekli kullanan sürücülerin yol kenarýnda ya da orta refüjde yürürken gördüðü vatandaþ merak uyandýrdý. Yolda yürürken çekilen videolarý sosyal medyada 'Pendikli Forrest Gump' baþlýðýyla yayýlan ve kimilerinin hakkýnda çeþitli rivayetlerde bulunduðu vatandaþ, sosyal medyada ve basýnda yer aldýktan sonra daha da merak uyandýrdý.

Adýnýn Selami Salman olduðu öðrenilen vatandaþýn, Pendik'te annesinin ve kardeþinin yaþadýðý aile apartmanýnda yaþadýðý öðrenildi. 50'li yaþlarda olan ve yýllardýr E-5 karayolunda kilometrelerce yürüyen Selami Salman, iddiaya göre yaz, kýþ, yaðmur, çamur fark etmeksizin sabah saatlerinde evinden çýkýyor ve E-5 karayolunun yan yolunda ya da orta refüjde saatlerce yürüyor. Kendisini yürürken gören sürücülerden kimisi Salman'a su veriyor kimisi de yiyecek veriyor, kimisi de kendisiyle konuþmaya çalýþýyor.

Oðlu Selami Salman ile ayný apartmanda yaþayan annesi Medine Salman, Selami Salman'ýn daha genç yaþlarýnda neþeli bir insan olduðunu þimdiki halinden farklý olduðunu belirtti. Oðlunun genç yaþlarýnda sevdiði kadýn ile niþanlandýðýný, kýz tarafýnýn istememesi üzerine 9 yýl süren niþanýn bozulduðunu söyleyen Medine Salman, yaklaþýk 10 yýl önce de oðlunun düþerek kaza geçirdiðini ve kafasýndan yaralandýðýný belirtti. Anne Medine Salman, Selami Salman'ýn niþanýnýn bozulmasýnýn ve kafasýndan yaralanmasýnýn psikolojisini ve saðlýðýný kötü etkilediðini bu olaylardan sonra oðlunun sürekli yollarda yürümeye baþladýðýný ifade etti.

E-5 karayolunda yürürken ayný zamanda basýn mensuplarýnýn sorularýný yanýtlayan Selami Salman, "Ýki tur atýyorum. Sabah ve akþam. Sabah 8'de çýkýyorum. Söyleyecek bir þey yok. Ne diyeceðim? Sen de yürüyorsun, sen neden yürüyorsun? Yürürken bunalmýyorum. Kartal'a kadar yürüyorum, Tersane Köprüsü'nden dönüyorum. Sonra eve gidiyorum. Selami'yi arýyor millet, o benim" dedi.

Neden yürüyorsun sorusu üzerine Selami Salman, "Bekle gör" þeklinde cevap verdi.

Salman konuþmasýnýn devamýnda, "Burasý bana iyi geliyor. Bir istediðim yok. Su veriyorlar, arabadan veriyorlar. Söylüyorum; 'Selami ben." dedi.

"GÜNEÞTE SOÐUKTA KIÞTA DOLAÞIYOR"

Selami Salman'ýn annesi Medine Salman, "Önceden çok neþeli bir çocuktu. Bir kýz sevmiþti, niþanladým. 9 sene niþanlý kaldý. Ondan sonra düðüne hazýrlanýrken niþan bozuldu, kýz tarafý vermedi. Psikolojisi bozuldu bunun. Kendini oraya buraya vurdu. 'Daha evlenmem' dedi. Bir de kaza geçirdi, kafasýný vurmuþ. Ondan sonra hala yollarda dolaþýyor. Öteki çocuklarým gibi saðlýklý olmasýný istiyorum ama gücüm yok. Beyim öleli 33 sene oldu. Bazen çocuklar için kýzlar için 'gelmesinler' diyor. Ama her zaman deðil. Sevdiði kýz çoktan evlendi çoluk çocuðu var. Ama bu evlenmedi. Çaresizim. Kötü evde oturuyor diyorlarmýþ internette. Ne ilgisi var. Ben orada iki gelinle oturdum, kaç tane torunla çocukla oturdum. 'Yolda yürüyor' diyorlar. Aç susuz sanýyorlar. Yarý yiyor yarý yemiyor. Güneþte soðukta kýþta dolaþýyor. Saðlýklý olsa demek ki dolaþmaz bu kadar. Tedavi edilmesini istiyorum" dedi.

Yýllardýr E-5 karayolunda yürüyen Selami Salman, yolda yürürken dron ile görüntülendi.