MHRS hastane randevu sistemine nasýl giriþ yapýlýr
ABONE OL

Hastane randevusu nasýl alýnýr ALO 182 MHRS hastane randevu sorgulama nasýl yapýlýr araþtýrýlýyor. Saðlýk Bakanlýðý MHRS randevu sistemi sorgulanýyor. Saðlýkta Dönüþüm kapsamýnda 2010 yýlýnda hayata geçirilen Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) randevu sorgulama iþlemi nasýl yapýlýr? Kamu kurumlarýnýn sunduðu hizmetlere tek noktadan, hýzlý ve güvenli bir þekilde ulaþabilirsiniz.

 

Hastane randevu (MHRS) sistemine nasýl üye olunur?

Hastane randevu (MHRS) sistemini kullanarak istediðiniz saatte ve günde dilediðiniz doktordan randevunuzu kolayca alabilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sistemini kullanabilmeniz için öncelikle sisteme kayýt yaptýrmanýz gerekmektedir. Hastane randevu (MHRS) sistemine kayýt olabilmek için ilk olarak hastane randevu (MHRS) sisteminin resmi sitesine giriþ yapmalýsýnýz. Daha sonra Yeni Üye seçeneðine týklayarak hastane randevu (MHRS) sistemine kayýt olabilmek için gerekli olan bilgileri doldurmanýz gerekmektedir. Hastane randevu (MHRS) sistemine yeni üye kaydý için doldurulmasý gereken bilgiler þunlardýr; T.C kimlik numarasý, adý soyadý, cinsiyeti, doðum yeri ve tarihi, anne ve baba adý, cep telefonu ve E-posta adresi gibi bilgilerdir. Hastane randevu (MHRS) sistemine kayýt için gerekli olan bu bilgileri doldurduktan sonra sizin belirleyeceðiniz bir parola ile kayýt iþleminizi gerçekleþtirebilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sistemine kayýt iþleminizi yaptýrdýktan sonra isteðinize göre randevunuzu alabilirsiniz.

 

 

Hastane randevu (MHRS) sistemi ile randevu nasýl alýnýr?

Hastane randevu (MHRS) sistemine üye olduktan sonra Vatandaþ Giriþ Ekranýna ilk olarak T.C kimlik numaranýzý girmeniz gerekmektedir. Daha sonra hastane randevu (MHRS) sistemine üyelik sýrasýnda almýþ olduðunuz parolanýzý girdikten sonra resimdeki sayýlarý girerek Giriþ butonuna basmanýz gerekmektedir. Açýlan sayfada sýrasýyla il, ilçe, hastane, semt kliniði, klinik, klinik yeri ve hekim bilgilerini seçtikten sonra Randevu Ara seçeneðine týklayarak hastane randevu (MHRS) sisteminde istediðiniz randevuyu arayabilirsiniz. Daha sonra seçmiþ olduðunuz hekime ait uygun saatleri bu sayfada görebilirsiniz ve size en uygun saati belirleyerek buna göre hastane randevunuzu alabilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sisteminde, randevu bilgilerinizi girdikten sonra Randevuyu Kaydet seçeneðine týklayarak hastane randevunuzu alabilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sistemi ile randevu iþleminizi gerçekleþtirdikten sonra randevu almýþ olduðunuz saatten 15 dakika önce hastane ya da poliklinik sistemine hasta giriþinizi gerçekleþtirmeniz gerekmektedir.

 

 

MHRS RANDEVU ÝPTAL NASIL YAPILIR?

MHRS sistemi üzerinden aldýðýnýz randevuyu son 15-20 dakikaya kadar iptal edebilmektesiniz. MHRS Randevunuzu iptal etmek için önce MHRS randevu sayfasýndan TC kimlik numaranýzý ve þifreniz ile giriþ yapmanýz gerekiyor. http://hastanerandevu.gov.tr adresinden randevu al bölüme girdiðinizde, Kimlik numaranýz ve þifreniz ile giriþ yaptýktan sonra sað taraftaki "Randevu Geçmiþi" kýsmýndan randevularýnýzý görebilir, iptal etmek istediðiniz randevunun sað tarafýndaki "ÝPTAL ET" butonuna basmak sureti ile randevunuzu iptal edebilirsiniz. Ayrýca ALO182 MHRS hattýný arayarak da randevunuzu iptal ettirebilirsiniz.

 

MHRS RANDEVU GÖRÜNTÜLEME

Kimlik numaranýz ve þifreniz ile giriþ yaptýktan sonra sað taraftaki "Randevu Geçmiþi" kýsmýndan randevularýnýzý görebilirsiniz.

 

MHRS ÞÝFREMÝ UNUTTUM NASIL ALABÝLÝRÝM?

Hastane randevu þifrenizi unuttuysanýz ne yapmalýsýnýz? Yeni þifre için 3 yol var. Týklayýn yeni þifrenizi oluþturmayý öðrenin

 

MHRS AÝLE FERTLERÝ ÝÇÝN RANDEVU ALABÝLÝR MÝYÝM?

Ýþlemler T.C. Kimlik numarasý üzerinden yapýldýðýndan bütün Aile fertleriniz için ayrý ayrý kendi Kimlik numaralarý ve Kimlik bilgileri ile hesap oluþturmalýsýnýz. Ýsterseniz aile fertleri için üye kaydý oluþtururken hepsinde ayný mail adresi ve telefon numarasýný kullanabilirsiniz.

 

HASTANE RANDEVU TELEFONU ALO 182 MHRS RANDEVU HATTI ÜCRETLÝ MÝ?

ALO 182 Randevu Hattý acil aramalar kapsamýnda olmadýðýndan ücretlidir. Hem sabit hatlardan hem de cep telefonlarýndan 182' yi aramak sabit bir telefon hattýný aramakla eþdeðerdir. BTK' ya göre Türkiye' de sabit hatlarý aramak 01.04.2013 tarihinden itibaren dakikasý en fazla 43,89 kuruþtur. Türk-Telekom dakikasý 7-15 kr. arasý ücretlendirme yapmakta olup, tarifeler deðiþebilmektedir. Ýnternet ve akýllý cihazlar (cep telefonu, tablet vs.) üzerinden alýnan randevular ise ücretsizdir. MHRS MOBÝL UYGULAMASI: Android, IOS, BlackBerry ve Windows iþletim sistemlerine sahip akýllý cihazlar (telefon, tablet) için "MHRS Mobil" uygulamasý hizmete girmiþtir. "MHRS Mobil" cihazýnýzýn kullandýðý uygulama marketinden (app store, play store vs.) ücretsiz olarak indirebilirsiniz.