İrmik tatlısı nasıl yapılır İrmik tatlısı tarifi ve malzemeleri neler
ABONE OL

İrmik tatlısı nasıl yapılır İrmik tatlısı tarifi ve malzemeleri nelerdir merak ediliyor. Vatandaşlar internetten irmik tatlısı nasıl yapılır güzel ve sıcak sütlü irmik tatlısı tarifi haberimizde yer alıyor. Havaların ısınmasıyla sofralardaki görüntünün rengi de yavaş yavaş değişmeye başladı. Hem çok kalorili olmasın hem midemize ağır gelmesin düşünceleri herkesi sardı.

 

İRMİK TATLISI NASIL YAPILIR? İŞTE İRMİK TATLISI MALZEMELERİ VE YAPILIŞI

MALZEMELER

1 su bardağı un

6 adet yumurta

1 su bardağı + 2 çorba kaşığı irmik

1/2 adet limon kabuğu rendesi

4,5 su bardağı şeker

2 çorba kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı kabartma tozu

 

YAPILIŞI

Tatlının şerbetini hazırlamak için ilk olarak derin bir tencerede 4 su bardağı şekeri, 4 su bardağı su ile kaynatıp bir şerbet yapın ve yapmış olduğunuz şerbete 1 kaşık limon suyu katın ve sıcakta bekletmeye başlayın. Bir kabın içinde yumurtalar ile yarım bardak şekeri, limon kabuğu rendesini de ekleyerek çırpıp koyu yoğurt kıvamına getirene kadar çırpın. Karışıma limon suyunu koyup bir iki kere daha karıştırın. Son olarak kabartma tozu katılmış, elenmiş un ve irmik karışımını ilave edip tekrar karıştırın.

Önceden yağladığınız fırın tepsisine hazırladığınız karışımı boşaltın ve daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Revani piştikten sonra, istediğiniz şekilde kesin. Dilimlediğiniz revaniye ılık bir halde iken, önceden hazırladığınız soğuk şerbeti azar azar ilave edin. Son aşamada ise, damak zevkinize göre ister sade olarak ister hindistancevizi ve fındıkla süsleyerek servise hazır hale getirin. Afiyet olsun...