''Kanunu çiðnediysem, cezasýný çekeceðim''
ABONE OL

Ýzmit'te, sokaða çýkma kýsýtlamasýný ihlal eden vatandaþlara, polis ekiplerince ceza yazýldý. Kýsýtlamayý ihlalden 3 bin 150 TL ceza yazýlan Kerim Deniz, "Kanunu çiðnediysem, cezasýný çekeceðim kardeþim. Sen mi yargýlayacaksýn beni?" diyerek kendisini görüntüleyen basýn mensuplarýna tepki gösterdi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamýnda uygulanmaya baþlayan sokaða çýkma kýsýtlamasý saat 21.00 itibarýyla tüm Türkiye'de olduðu gibi Ýzmit'te de baþladý. Kentin çeþitli bölgelerinde kurulan uygulama noktalarýnda polis ekipleri sokaktaki vatandaþlarýn izin belgelerini kontrol etti. Ýzin belgesi olmadan sokaða çýkan kiþilere 3 bin 150 TL idari para cezasý uygulandý.

D-100 yolunda yapýlan denetimlerde sokaða çýkma kýsýtlamasýný ihlal ettiði için 3 bin 150 TL para cezasý kesilen Kerim Deniz, kendisini görüntülyen basýn mensuplarýna tepki gösterdi. Deniz gazetecilere, "Yahu siz de gidin evinize zaten çok yorgunum, sen neden dýþarýdasýn ki? Ben suç iþlediysem cezasýný da çekeceðim, sen mi yargýlayacaksýn beni" dedi.

Kentin bir baþka noktasýndaki uygulamalarda ceza kesilen Azra Yýldýz Iþýk ise fazla mesaiye kaldýðý için kýsýtlama saatini kaçýrdýðýný ve bu nedenle dýþarýda olduðunu iddia etti.

Kentin bazý noktalarýnda yapýlan polis denetimlerinde birçok kiþiye idari para cezasý uygulandý. D-100 yolunda yapýlan denetimlerde ise izin belgesi kontrolü yapýlmak için durdurulan araçlar nedeniyle bazý noktalarda trafik yoðunluðu oluþtu.