Kar yağışı ne zaman başlayacak?
ABONE OL

Ekim ayının son günlerinde Türkiye’nin çeşitli yerlerinden kar yağışı haberleri gelmeye başladı. Hava sıcaklıklarının 6-12 derece arasında düşeceğini açıklayan Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, bazı şehirlerde kar yağışı olacağını duyurdu. Neredeyse her yıl gelecek kışın daha soğuk olacağına dair tahminler yapılır ama son yıllarda genellikle bir önceki yıldan daha sıcak kışlar yaşıyoruz.

İL İL SON HAVA DURUMU TAHMİN RAPORLARI İÇİN TIKLAYINIZ 

Meteoroloji Genel Müdürü'nden hava durumu analizi geldi. Ekim ayının son günlerinde Türkiye’nin çeşitli yerlerinden kar yağışı haberleri gelmeye başladı. Hava sıcaklıklarının 6-12 derece arasında düşeceğini açıklayan Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, bazı şehirlerde kar yağışı olacağını duyurdu.

Alçak Seviye Rüzgar Kırılım Uyarı Sisteminin eğitim programına katılan Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun ve Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Davut Öztürk, hava durumuyla ilgili uyarılarda bulundu. Coşkun, hava sıcaklıklarının ciddi oranda düşeceğini; Öztürk ise bu hafta itibariyle bazı şehirlerde kar yağışı olacağını belirtti.

Küresel ısınma ile iklim dengeleri alt üst olduğunu altını çizen Coşkun, “Meteoroloji bizim her alanımızda var. Genel Müdürlüğümüz bilgi aktardığı uygulamamızı vatandaşlarımız yüklesin. Oradan bizi takip etsinler. Önümüzdeki hafta içerisinde hava sıcaklıkları 6-12 derece arasında düşecek. Yağış bekliyoruz. Biraz da hava soğuyacak. Vatandaşlarımız gelişmelerimizi televizyonlarımızdan takip etsinler” ifadelerini kullandı.

KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Davut Öztürk ise "Ülkemiz Çarşamba günü Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Bu nedenle ülkemizin büyük bir bölümünde yağmur bekliyoruz. Bu soğuk hava ile birlikte Karadeniz’in yüksek kesimleri, İç Anadolu’nun ve Doğu Anadolu’da karla karışık ve kar yağışlarını görmeye başlayacağız. Kışın ayak sesleri geliyor. Sıcaklıklar 6-12 derece düşecek" şeklinde konuştu.



 

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölgenin kuzeydoğusu ile Yalova çevreleri ve Kırklareli'nin kıyı, Balıkesir ve Bursa'nın kuzey kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BURSA °C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kuzey kesimleri aralıklı sağanak yağışlı

ISTANBUL °C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı

KIRKLARELI °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kıyı kesimleri aralıklı sağanak yağışlı

SAKARYA °C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu

EGE
Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR °C, 18°C
Parçalı bulutlu

IZMIR °C, 23°C
Parçalı bulutlu

KÜTAHYA °C, 16°C
Parçalı bulutlu

MANISA °C, 23°C
Parçalı bulutlu

AKDENİZ
Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı