98/4 askerlik yerleri açıklandı!
ABONE OL

MSB 98/4 askerlik yerleri açıklandı Vatani görevlerini yapmak için tecillerini bozduran ve şube üzerinden başvurularını gerçekleştiren binlerce genç, E-Devlet üzerinden açıklanan askerlik yerleri için sorgulamalarına başladı.

98/4 askerlik yerleri ile önümüzdeki dönem içerisinde askerlik görevlerini yerine getirecek olan vatandaşlar, konuyla ilgili sorgulamalarına başladı. Vatani görevlerini, Milli Savunma Bakanlığının açıklayacağı yerlere göre yapacak olan gençler, E-Devlet üzerinden 98/3 kısa dönem askerlik yerleri sorgulaması gerçekleştirecek.

ASKERLİK YERİ - E DEVLET SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

 

ASKERLİK YERİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

1-) Kasım 2018 Er Celp Döneminde Silahaltına alınacak er statüsündeki yükümlülerin, celp ve sevk işlemlerine ilişkin hususlar, 1111 Sayılı Askerlik Kanunu’nun 45’inci Maddesi uyarınca müteakip maddelerde açıklanmıştır.

2-) Kasım 2018 Er Celp Döneminde;

a-) 1998 Doğumlu ve Bunlarla ve Bunlarla İşleme Tabi Er statüsündeki yükümlülerden, kayıtlı olduğu askerlik şubesinin genel celp dönemi Kasım 2018 olanlar,

b-) Celp dönemi Kasım 2018 olmadığı halde, Kasım 2018 celp döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlülerden bu talepleri uygun bulananlar,

c-) Yasal Nedenlerle askerlikleri ertelenenler ile sevkleri tehir edilenlerden, erteleme ve sevk tehir şartlarını kaybettiklerinden Kasım 2018 Er Celp Döneminde sevke tabi olanların sevkleri yapılacaktır.