PAEM 2019 şartları nelerdir? Polis Akademisi başvuru sonuçları ne zaman açılanacak?
ABONE OL
Polis Akademisi alımlarına yoğun ilgi gösteriliyor. Polis Akademisi başvuru sonuçları ne zaman açılanacak? PAEM 2019 şartları nelerdir? gibi sorularının yanıtları merak ediliyor. Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Amirleri Eğitimi Merkezine (PAEM) alınacak öğrenci adaylarının 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için Emniyet mensubu olmayan lisans mezunları veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan 200’ü kadın, 1800’ü erkek olmak üzere toplam 2.000 (komiser yardımcısı adayı) öğrenci alımı yapıyor. 
 

MEMUR ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ 

 
POLİS AKADEMİSİ BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇILANACAK? 
Polis Akademisi başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Polis Akademisi başvuru sonuçları açıklanma tarihi belli olur olmaz haberimizin içerisine eklenecektir. 
 

 
PAEM 2019 ŞARTLARI NELERDİR? 
PAEM komiser yardımcılığı alımı şartları, Polis Akademisi Başkanlığının "www.pa.edu.tr" internet sitesinde açıklanacak. Ön başvuru tarihleri ve sınava ilişkin diğer esaslar 14/07/2019 tarihinde yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucu sonrası yine Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecek. 
 

 
PAEM NEDİR? 
Paem kavramı ilk olarak 2015 yılında ortaya çıktı. Polis Akademisinin 2015 yılı başlarında kapatılmasının ardından Polis Akademisindeki öğrenciler yerine Lisans Mezunu komiser yardımcısı adayı alımı yapılmaya başlanılmıştır. Polis amirleri eğitim merkezine alımlar 2 yol ile yapılmaktadır. Bunlar emniyet mensubu polis memurları arasından yapılan alım ile sivil yani emniyet mensubu olmayanlar arasından yapılan alımdır. Alımlar sonucunda eğitimleri başarıyla bitiren adaylar emniyet teşkilatına komiser yardımcısı olarak atanırlar.