Sýnava dakikalar kala talihsiz olay! Genç kýz gözyaþlarýna boðuldu: Yardýmýna itfaiye koþtu
ABONE OL
Ölçme Seçme ve Yerleþtirme Merkezi (ÖSYM) tarafýndan düzenlenen Yükseköðretim Kurumlarý Sýnavý'nýn (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için okullarýn yolunu tutan adaylardan bazýlarý talihsiz olaylarla karþýlaþtý.

SINAVA GÝRECEK GENÇ KIZIN KÝMLÝÐÝ MAZGALA DÜÞTÜ

Olay, Dumlupýnar Mahallesi'ndeki özel bir okulun çevresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ailesiyle birlikte AYT'ye gireceði okula gelen öðrenci, sýnavýn baþlamasýna 40 dakika kala kimliðini mazgala düþürdü.

Ýhbar üzerine adrese Kocaeli Büyükþehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Adrese gelen ekipler kimliði çýkarmak için çalýþma baþlattý. Bu sýrada öðrenci ise sýnava yetiþemeyeceði korkusuyla panikle itfaiye ekiplerinin çalýþmalarýný izledi. Mazgalý kaldýran ekipler, kimliði bulunduðu yerden çýkararak öðrenciye teslim etti. Sýnav saatinden önce kimliðin çýkarýlmasý vatandaþlara da rahat bir nefes aldýrdý. Kimliðini aldýktan sonra gözyaþlarýna hakim olamayan genç kýz yakýnlarý tarafýndan teskin edildi.

EDÝRNE'DE SINAV GÝRÝÞ BELGESÝNÝ UNUTAN ÖÐRENCÝYÝ YKS'YE YUNUS TÝMÝ POLÝSLERÝ YETÝÞTÝRDÝ

Edirne'de Yükseköðretim Kurumlarý Sýnavý'nýn (YKS) ikinci oturumuna girmek için geldiði okulda sýnav giriþ belgesinin yanýnda olmadýðýný fark eden öðrenciye Yunus Timi polisleri yardýmcý oldu. YKS'nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için Trakya Üniversitesi Balkan Yerleþkesine gelen bir öðrenci, sýnav giriþ belgesini unuttuðunu fark etti.

Bina giriþindeki polislerden yardým isteyen öðrenci, Edirne Emniyet Müdürlüðü Motosikletli Polis Timlerince (Yunus Timi) motosikletle yerleþke içindeki kýrtasiyeye götürüldü. Burada belgenin çýktýsýný alan öðrenci son anda sýnav salonuna girdi. Kapýlarýn kapanmasýndan önce sýnava yetiþen öðrenci polislere teþekkür etti.

KÜPESÝ KERPETENLE KESÝLEN ADAY SINAVA SON ANDA GÝREBÝLDÝ

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bir üniversite adayý, kulaðýndaki küpe görevliler tarafýndan kerpetenle kesildikten sonra Yükseköðretim Kurumlarý Sýnavý'na (YKS) son anda yetiþti.

Gelibolu'da ücretli öðretmenlik yapan Büþra A, YKS ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sýnavýna girmek için ilçedeki 100. Yýl Barýþ Ortaokulu'na geldi. Büþra A, okul giriþindeki görevlilerin sýnav kurallarý gereði yaptýðý uyarý üzerine küpesini çýkarmak için dakikalarca uðraþtý. Küpesini çýkarmayý baþaramayan Büþra A, görevlilerden yardým istedi.

Görevlilerin de küpeyi çýkaramamasý ve sýnava giriþ için sayýlý dakikalar kalmasý üzerine Büþra A, gözyaþlarýna hakim olamadý. Bunun üzerine bir görevlinin kerpetenle kýrdýðý küpe Büþra A'nýn kulaðýndan güçlükle çýkarýldý. Üniversite adayý Büþra A, görevlilerin yardýmý sayesinde sýnavýn baþlamasýna saniyeler kala sýnýfa girmeyi baþardý.