Tarihi Müderris Ýbrahim Efendi Camisi Restore Edilecek
ABONE OL
Ardahan Müftüsü Aytekin Yýlmaz, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, Halil Efendi Mahallesi'nde 1711 yýlýnda inþa edilen, 1939'da ibadete kapatýldýktan sonra tahýl ambarý ve samanlýk olarak kullanýlan Müderris Ýbrahim Efendi Camisi'nin özel mülkiyetten çýkarýlmasý için yürüttükleri çalýþmalarýn sonuçlandýðýný söyledi.
Mülk sahipleriyle yaptýklarý görüþmeler sonucunda, caminin, Erzurum Vakýflar Bölge Müdürlüðüne devredildiðini ifade eden Yýlmaz, "Verasetçilerin bir kýsmý vekalet vererek buranýn tekrar cami olarak kullanýlmasýný istemiþti. Bir kýsmýnýn üzerinde engeller vardý. O engellerin hepsi kalktý. 9 verasetçiden, yani tapunun 8'de 7'sini almýþ olduk. Çürümeye terk edilen bu cami için bir süre önce baþlattýðýmýz çalýþmayý olumlu þekilde tamamladýk. Camimiz aslýna uygun hale getirilecek" diye konuþtu.

Caminin restore edilmesi için zaman kaybetmeden çalýþma baþlatýlacaðýný belirten Yýlmaz, camiyi bu yýl ibadete açmayý hedeflediklerini söyledi. Çalýþmanýn geçen yýl eski Ardahan Müftüsü Galip Akýn tarafýndan baþlatýldýðýný hatýrlatan Yýlmaz, tapunun alýnmasýnýn ise kendisine nasip olduðunu belirterek, "Baðýþ yapanlara, bize bu süreçte yardýmcý olanlara, katký sunanlara teþekkür ediyorum. Ardahan'ýn önemli bir manevi ve kültürel deðerini, Ardahan'a kazandýrmýþ olduk" dedi.

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odasý Baþkaný Ýsmail Kahya ise "Bu çalýþmada emeði geçen Sayýn Valimiz Seyfettin Azizoðlu baþta olmak üzere müftülerimiz Aytekin Yýlmaz ve Galip Akýn'a çok teþekkür ediyorum, Ardahan'ýn önemli bir deðerini kazandýrmýþ oldular. Bu cami uzun yýllar aslýna uygun deðildi ama artýk aslýna uygun hale gelecek. Biz de mahallemiz adýna sevinçliyiz" diye konuþtu