Koronavirüs olan Temel Kotil'in saðlýk durumu nasýl? Temel Kotil kimdir, nereli ve kaç yaþýnda?
ABONE OL

Türk Havacýlýk ve Uzay Sanayi (TUSAÞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil koronavirüs nedeniyle yoðun bakýma alýndý. Kotil'il nefes alma zorluðundan dolayý entübe olmasý nedeniyle yoðun bakýma kaldýrýlmasýndan sonra vatandaþlar Temel Kotil'in saðlýk durumunu merak etmeye baþladý. Peki Temel Kotil kimdir, nereli ve kaç yaþýnda?

Uzun yýllardýr havacýlýk sektöründe öncü isimlerden biri olan Temel Kotil corona virüsü olduðunu geçtiðimiz günlerde duyurmuþtu. Gelen son bilgilere göre; koronavirüsü nedeniyle yoðun bakýma kaldýrýldý.

TEMEL KOTÝL KÝMDÝR, NERELÝ?

Temel Kotil, 3 Aralýk 1959 Rize doðumludur. 2005 - 2016 yýllarý arasýnda Türk Hava Yollarýnda Genel Müdürlük ve Ýcra Kurulu Baþkan vekilliði görevini yürütmüþtür. Kotil, bugün solunum yollarýndaki sýkýntýlardan dolayý yoðun bakýma alýndý.

1959 yýlýnda doðan Temel Kotil, Ýstanbul Teknik Üniversitesi (ÝTÜ) Uçak Mühendisliði bölümünden 1983 yýlýnda mezun olmuþ, 1986'da ABD'de Michigan Üniversitesi'nin "Uçak Mühendisliði" bölümünde yüksek lisansýný, 1987'de de ayný üniversitede Makine Mühendisliði dalýnda ikinci yüksek lisansýný, 1991'de de yine Michigan Üniversitesinde "Makine Mühendisliði" bölümünde doktorasýný tamamlamýþtýr.

Kotil, 1991-93 yýllarý arasýnda ÝTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesinde Yardýmcý Doçent ve Doçent olarak hizmet veren Kotil, ayný fakültede Bölüm Baþkan Yardýmcýlýðý ve 1993-94 yýllarýnda da Fakülte Dekan yardýmcýlýðý görevlerini yürütmüþtür.

Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi Araþtýrma, Planlama ve Koordinasyon Daire Baþkaný olarak görev yaptýktan sonra, 2001 yýlýnda ABD'de Illinois Üniversitesinde misafir profesör olarak hizmet vermiþ ve daha sonra New York'ta AIT Inc'de Araþtýrma ve Mühendislik Bölümü Baþkanlýðýný yürütmüþtür.

2003 yýlýnda THY'deki kariyerine Teknik Genel Müdür Yardýmcýsý olarak baþlayan Kotil, 2005 yýlýnda THY Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyeliðine, 2015 yýlýnda da THY Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Baþkan Vekilliðine atanmýþtýr.

Doç.Dr.Temel Kotil, 21 Ekim 2016 tarihinde TUSAÞ-Türk Havacýlýk ve Uçak Sanayii A.Þ. Genel Müdürlük görevine atanmýþtýr ve ayný zamanda, 29 Mart 2016'dan bugüne Þirketin Yönetim Kurulu Üyesidir.

Evli ve dört çocuk babasý olan Kotil'in birçok araþtýrma ve bilimsel yayýný vardýr.

TEMEL KOTÝL'ÝN SAÐLIK DURUMU NASIL?

TUSAÞ Genel Müdürü ve THY eski Genel Müdürü Temel Kotil geçtiðimiz günlerde sosyal medyada hesabý üzerinden koronavirüs testinin pozitif çýktýðýný duyurmuþtu. Temel Kotil, bugün nefes almakta güçlük çektiði için entübe olarak yoðun bakýma alýndý.

Temel Kotil'in herhangi bilinen kronik rahatsýzlýðý bulunmuyordu. Temel Kotil'in saðlýk durumu ciddiyetini koruyor.