TV programýna birlikte çýktýðý eþini öldürmüþtü! Katil babadan þikayetçi olmadýlar
ABONE OL

Olay, 31 Aðustos 2023'te Osmangazi ilçesi Emek Zekai Gümüþdiþ Mahallesi'nde meydana geldi. Otomobille seyreden Leyla-Hakký Koca çifti arasýnda tartýþma çýktý. Sanayi Caddesi'nde Hakký Koca'nýn otomobili yavaþlatmasýný fýrsat bilen Leyla Koca, araçtan inip kaçtý. Peþinden koþan Hakký Koca, cebinden çýkardýðý býçakla eþini yaraladý. O anlar, bir iþ yerinin güvenlik kamerasýna yansýdý. Hastaneye kaldýrýlan 4 çocuk annesi Leyla Koca yaþamýný yitirdi, çevredekilerin etkisiz hale getirdiði Hakký Koca ise gözaltýna alýndý.

TELEVÝZYON PROGRAMINDA EÞÝNÝN ÜZERÝNE YÜRÜMÜÞ

Leyla- Hakký Koca çiftinin olaydan 3 ay önce bir televizyon programýna katýldýklarý ve burada tartýþtýðý ortaya çýktý. Görüntülerde; stüdyoyu terk eden Leyla Koca'nýn, 'O arsayý sana vermiyorum' dediði, bunun üzerine Hakký Koca'nýn 'Dengesiz konuþma' diyerek eþinin üzerine yürüdüðü anlar yer alýrken, Hakký Koca, emniyetteki ilk ifadesinde, "Olay günü otomobilde, eþimin Mustafa Z. ile olan iliþkisinden dolayý aramýzda tartýþma çýktý. Bana hakaret edince sinirlendim. Araçtan inip koþmaya baþlayýnca peþinden gidip kendisini yakaladým, sonrasýný hatýrlamýyorum" dedi.

'EÞÝMÝN SEVGÝLÝSÝ VARDI, ONUNLA TELEFONDA TARTIÞTIM'

Hakkýnda 'eþe ve kadýna karþý kasten öldürme' suçundan aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapis cezasý istemiyle dava açýlan Hakký Koca'nýn yargýlanmasýna Bursa 1'inci Aðýr Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Tutuklu sanýk duruþmadaki ifadesinde de eþinin sevgilisi olduðunu iddia ederek, "Leyla'nýn, Mustafa Z. isminde sevgilisi vardý. Bunu biliyordum. Olay günü, otomobilimde birlikte gidiyorduk. Kendisi, telefonumu alýp, sevgilisi ile konuþtu. Daha sonra bana, 'Mustafa'nýn çocuklarý beni takip ediyor' diyerek telefonu üzerime attý. Ben de Mustafa ile telefonda tartýþtým. Bu sýrada eþim araçtan inip, koþarak uzaklaþmaya baþladý. Ben de peþinden gittim. Arkamýzdan gelen araçtan inen 1'i kadýn 3 kiþi, ellerinde demir çubuklarla bana saldýrdý. Aldýðým darbeler sonucu, yerde olan Leyla'nýn üzerine düþtüm. Kendisini orada 1 kez býçakladým, sonrasýný hatýrlamýyorum. Daha sonra vücudunda 4 býçak darbesi olduðunu öðrendim" diye konuþtu.

'ANNEM BABAMI ALDATTI'

Davanýn 2'nci duruþmasýnda çiftin kýzlarý ayrý ayrý tanýk olarak dinlendi. Annelerinin Mustafa Z. isminde sevgilisi olduðunu, bazý günler onunla kaldýðýný, kardeþi ile kendisine kötü davranýp ilgilenmediðini ve babalarýna sürekli hakaret ettiðini öne süren M.K., þunlarý söyledi:

"Annemle babam ara sýra sudan sebeple tartýþýrdý. Babam çalýþýrdý ve annem bizimle hiç ilgilenmezdi. Bu süre zarfýnda annem birisi ile tanýþtý ve 2 gün sonra evi terk etti. Annem bir süre sonra babama 'Seni sevmiyorum, canýn cehenneme. Gittiðim yerde çok mutluyum' diye mesaj göndermeye baþladý. Annemin ölmeden önce, son 1,5 yýldýr bir iliþkisi vardý. Annem babamý aldatmýþtý. Babamdan þikayetçi deðilim."

'ANNEM SEVGÝLÝSÝNÝ ÖVÜP, BABAMI TAHRÝK EDÝYORDU'

Þ.K. de annesi ve babasýnýn evliliklerinde hep sorun oluðunu söyleyerek, "Babamýn psikolojisi normal deðildir. Ama annem sürekli eve gelip, Mustafa Z.'yi överek, babamý tahrik ediyordu. Annem hep evi terk ederdi. Babamýn haline çok üzülüyordum. Babamdan þikayetçi deðilim" dedi.

Tutuklu sanýk Hakký Koca'nýn avukatý Adnan Mutlu ise müvekkilinin olayý tasarlamadýðýna belirterek, "Olay öncesi, maktulün baþka bir erkekle kaçmasý, bir televizyon kanalýnda tüm Türkiye'nin gözleri önünde tartýþýlmýþtýr. Müvekkilim öldürmek isteseydi o zaman yapardý" ifadelerini kullandý.

Duruþmayý erteleyen mahkeme, sanýðýn tutukluluk halinin devamýna karar verdi.