12 aylık askerlik 9 aya mı düşecek?
ABONE OL

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tek tip askerlik ile ilgili yaptığı açıklamaya göre 2019 yılında netleşeceği belirtmişti. Ocak ayı içerisinde tekrar askerlik süresi ile ilgili yeni bir açıklama beklenirken konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. MSB TSK son dakika duyuruları ve yeni açıklamaları bu haberimizde sizler için bu haberimizde derledik.

Türkiye profesyonel askerliğe geçtiği süre içerisinde hem TSK daha güçlü oldu hem de terörle mücadele konusunda başarılı operasyonlar gerçekleştirildi. Hal böyle olunca da 12 ay zorunlu askerliğin düşürülmesi gündemde. Bedelli askerliğin çıkmasıyla da zorunlu askerliğin düşürülmesi beklentisi bir hayli artmış durumda. İşte askerlik süresi ile ilgili yapılan son dakika açıklamalar…

Gündemin ilk sırasındaki tek tip askerlik konusunda son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. Asgari ücret konusundan sonra Türkiye'nin gündemindeki tek tip askerlik konusunda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan son dakika açıklaması geldi!

Hulusi Akar tek tip askerlik konusunda; şu ifadeleri kullandı: "Tek tip askerlik için çalışıyoruz, geçici bir konu olmayacak, ilgili bakanlıklarla kalıcı bir çözüm bulmaya çalışıyoruz. Dikkatli ve hassas bir şekilde ilerliyoruz."

Askerlik süresine ilişkin son söz Başkan Erdoğan’ın. Yeni askerlik sistemine ilişkin çalışmalar belirli bir doygunluğa ulaştığında Cumhurbaşkanlığına gönderilecek. Sadece Cumhurbaşkanlığı'nda değil, bazı bakanlıklarda da ele alınacak. Bazı bakanlıkların da görüşünün alınması zorunlu. Bir yasa teklifi hazırlanması gerekiyor. Askerlik süresinin kısalması için bir yasal değişikliğe ihtiyaç var. Yürürlüğe girmesi için bu teklifin Meclis'e gelip yasalaşması gerekiyor.

 

ASKERLİK SÜRESİ DÜŞECEK Mİ?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 22 Aralık 2018 tarihinde bedelli askerlik için 635 bin 582 yükümlünün başvurduğunu belirterek, "Bize gelen rakamlara göre 9 milyar 533 milyon TL toplam gelir elde edildi." diye konuştu.

"Tek tip" diye adlandırılan yeni askerlik sistemine yönelik çalışmaların da ayrıntılı şekilde, ilgili bakanlıklarla, koordineli şekilde devam ettiğini dile getiren Akar, "İnşallah önümüzdeki yıl için daha gecikmeden bu açıklanacak. Hem eğitim öğretim süreleri hem mesleki eğitimlere katkısı bakımından, mesleki eğitimi olanların statü kazanması bakımından tüm bakanlıklarla görüştük, konuştuk, devam ediyoruz." dedi.