10 dakikalık Fenerbahçe

Haftalardır iyi oynamayan, Eskişehirspor maçından bu yana ligde iki farklı galibiyeti olmayan, UEFA Avrupa Ligi maçlarında da istikrarı yakalayamayıp, taraftarlarına her maçta korku dolu anlar yaşatan Fenerbahçe, Hollanda’dan 1 puanla döndü..

Sarı-Lacivertli ekip, V.Persie, Nani, Fernandao, Markoviç gibi hücum oyuncularını transfer edip, gol yollarındaki sorununu çözmeyi planlarken, ligin ilk on haftasında da attığı gol sayısında ise lider Beşiktaş’ın on iki gol gerisinde kalarak büyük bir hayal kırıklığı yaşamış bir takım olarak Hollanda’ya gelmişti.

Savunmanın solunda Hasan Ali ile oyuna başlayan Pereira, hücum hattında Nani, Van Persie ve Alper’i tercih ederken, Fernandao ve Volkan’ı da oyunun gidişatına göre hamle oyuncusu olarak kulübede bekletmeyi tercih ederken, Josef-Ozan arasından da seçimini Josef’den yana kullandı.

İlk yarının başlarında sağdan Gökhan Gönül soldan ise Hasan Ali ile etkili ataklar yapan Fenerbahçe, daha sonra oyunun hakimiyetini rakibine kaptırdı ve Hollanda ekibu özellikle El Ghazi ile Fenerbahçe’nin sol tarafında oldukça etkili ataklar yaptı.

Hollanda takımının ilk yarım saatteki en etkili ismi El Ghazi’nin sakatlanarak oyundan çıkması Fenerbahçe savunması adına büyük bir şans oldu.

Nani ve Van Persie, orta alanda hücuma yönelik oynayan Diego çok etkisizdi  ve deneyimsiz genç oyunculardan oluşan rakiplerini rahatsız bile edemediler.

Ikinci yarıda da oyun kurmakta zorlanan sarı lacivertliler oyunun son yarım saatine Nani-Fernandao değişikliği ile girerken, Pereira’nın Nani’ye bu kadar süre bile tahammül etmesi anlaşılır gibi değildi.

Orta alanda takımı yönlendirecek bir oyuncunun olmaması, orta alan ile hücum hattı arasındaki kopukluklar, Fenerbahçe’nin etkisiz oyunundaki en önemli etkenlerdi. Fernandao’dan sonra Diego-Ozan Tufan ve V.Persie -Volkan Şen  değişiklikleri Fenerbahçe yi oldukca hareketlendirse de  yakalanan fırsatlar degerlendirilemeyince oyun başladığı gibi golsüz sona erdi. İsrailli hakem Liran Liany ise bu tür maçlar için hazır olmayan deneyimsiz bir hakem olarak göründü ve onikinci kuralda bazı hatalar yaptı. Kjaer ve Nani’nin sarı kartlar ise kendilerine yakışmadı.