Ýbrahim Güneþ
Ýbrahim Güneþ
Tüm Yazýlarý

10 kaplan gücünde

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn devlet görevi olarak katýldýðý resmi programlarýn bir listesi bu; sadece 1 haftada 15 etkinlik. Üstüne bir de AK Parti Genel Baþkaný olarak yaptýðý, katýldýðý etkinlikler var. Erdoðan bir haftada 25-30'a yakýn etkinliðe katýlýyor. Devlet, siyaset iþlerini takip ediyor. Kadrolarý yönetiyor, Uluslararasý alanda mücadele ediyor. En muhalif gazeteciler bile Erdoðan'ýn siyasette 10 kaplan gücünde olduðunu biliyor. Ve bu geceli gündüzlü çalýþma beraberinde baþarýyý ve milletin teveccühünü getiriyor. Þimdi elinizi vicdanýnýza koyup siz deðerlendirin. Kýlýçdaroðlu, Erdoðan kadar çalýþtý mý? Ya da Cumhurbaþkanlýðý hayali ile yanýp tutuþan Ýmamoðlu'nun performansý ile Erdoðan'ýn performansýný kýyaslamak mümkün mü?

31 Mart treni kalktý kalkýyor. Ancak 2028 üstüne hesap yapanlarýn çok ama çok çalýþmasý gerekiyor. Zira Erdoðan hizmet çýtasýný çok yukarýya taþýdý. Ve millet artýk daha azýna razý gelmez. Bakýn Asrýn Felaketinin birinci yýlýnda Erdoðan bölgeyi kent kent gezdi. Yetmedi ilçe ilçe ziyaretler yaptý. Milletle dertlendi. Yerel seçim için 52 ilde milletle buluþma planlamasý yaptý. Zonguldak'tan baþladý.

Oysa "Bu saatten sonra ben mi çalýþacaðým" dese kim ne diyebilir? Peki ya CHP'li yöneticiler onlar da 6 Þubat'ta Hatay'da bir görünüp kayboldu. Sýrtýný baþka partiye yaslama siyaseti iflas etti. Ama hala CHP ayný hatalarý yapýp farklý sonuçlar almaya çalýþýyor. Oysa yapmalarý gereken milletin gönlüne girecek yollar bulmak ve çok ama çok çalýþmak.

Takdir milletin.

"DERDÝMÝZ NE?"

"Yabancý dil biliyor musunuz?" Sorusuna genelde verdiðimiz cevap derdimi anlatacak kadar oluyor. "Derdimiz ne?" Yabancý dil bilmiyoruz. Üstelik de üniversite mezunu düzeyinde insanlar arasýnda bu durum çok yaygýn peki ama neden böyle? DHA'dan geçen haberi görünce bunu düþündüm. Zira haberde "Antalya'nýn Konyaaltý, Muratpaþa ve Alanya ilçelerinde, Rusça, Milli Eðitim Bakanlýðý müfredatýna göre eðitim-öðretim verilen de üç okul var. Bu okullarda Rusça ana dil iken, yabancý dil olarak ise Ýngilizce ve Almancanýn yanýnda Türkçe öðretiliyor." Diye yazýyor. Yani Rus çocuklar 4 dille hayata atýlýrken biz Türkçe'de zorlanýyor, en temel yabancý dil kabul edilen Ýngilizce'de çuvallýyoruz. Cem Yýlmaz'ýn deyimiyle durumumuz "Little little into the middle" yani az az ortaya karýþýk J Bu meselelere daha çok kafa yormamýz gerekiyor.

SAMAN DEÐÝL ZAMAN MESELESÝ

Hatýrlýyor musunuz? Bir dönem muhalefet diline saman ithal ediyoruz lafýný dolamýþtý. Ülkede tarým bitti, çiftçi periþan söylemleri, haberleri gýrla gidiyor.

Muhalefetin esas sorunu bu aslýnda hamaset üzerinden siyaset yapýyorlar. Oysa gerçekler onlarý yalanlýyor. Hemen birkaç örnek vereyim. Türkiye bu yýl un ihracatýnda rekor kýrdý. Uluslararasý Un Sanayicileri ve Hububatçýlar Birliði Avrasya Baþkaný Eren Günhan, "Türkiye, 2023'te 3 milyon 663 bin tonluk un dýþ satýmýyla dünya un ihracat rekoruna imza attý" açýklamasý yaptý. Üstelik bu yýl içinde rekoltede yeni bir rekor beklentisi var. Öte yandan organik gýda pazarýnda bir milyar dolar ihracat rekoru geldi. Ege Kuru Meyve ve Mamulleri Ýhracatçýlarý Birliði Baþkaný Mehmet Ali Iþýk, hedefin 2 milyar dolara olduðunu söyledi.

Tarým, gýda ve içecek sektörü, 2023 yýlýnda bir önceki yýla göre yüzde 4,92 artýþla 26,49 milyar dolarlýk ihracat yaptý. Ayrýca cari dengede 3 milyar dolar fazla veriyoruz. Bunun yan etkisiyse yüksek ihracat rakamlarýnýn ister istemez iç piyasadaki fiyatlarý da etkilemesi. Muhalefetten beklenense hamaset deðil, siyaset, hizmet, proje üretmesi ama tabii bedava traktör, elektrik vaadi gibi bir projeden söz etmiyoruz. Zira hükümet enerji maliyetlerini düþürmek için özellikle yenilenebilir enerji için büyük projelere imza atýyor. Güneþ panelleri her yerden yükseliyor. Ama dediðimiz gibi tüm bunlar zaman meselesi, saman meselesi deðil. Öte yandan Almanya, Ýspanya, Ýtalya, Fransa sokaklarýndaki çiftçi eylemlerini de es geçmemek gerekiyor. Siz bakmayýn pembe Avrupa tablosu çizen muhalefete iþler tüm dünyada gerçekten zorlaþýyor. Takdir milletin elbette.