12 pozisyon, 1 gol

Süper Lig’de G.Saray, Terim sonrası “Tükenmişlik sendromu” yaşarken, Beşiktaş da olaylı derbi sonrası PFDK’nın verdiği cezalarla ikinci darbeyi yemişti. Fener ise zirveyi kovalayan diğer iki rakibine göre daha sakin, daha sorunsuzdu. Sow bunalımı atlatılmış ve G.Birliği deplasmanından alınacak üç puan altın değerinde olacaktı.

Fenerbahçe maça “Bu mücadelenin favorisi benim” der gibi başladı. Oyunu hemen rakip alana yıktı. Sağlı sollu ataklarla, ortalarla Webo ve Sow’u beslemeye başladı. Buna mukabil G.Birliği, Gosso ve Jimy Durmaz ile kontratağa çıkmayı planladı. İlk yarı Fener’de gözümüze çarpan en büyük eksiklik orta alanın ortasındaki boşluk ve savunmanın fazla hata yapmasıydı. Egemen ve Mehmet Topal’ın birbirinden kopuk oynaması handikap oluşturdu. 49’da Egemen’in eline çarpan topla ilgili hakemin penaltı çalması gerekiyordu. Bu bölgede Alves kritik pozisyonlara müdahale etmese Fener’in başı ağrıyabilirdi. Meireles oldukça etkiliydi. Rakip ataklarda kesicilik görevini yapamadı ama gollük şutlarıyla kaleci Ramazan’ın tansiyonunu çıkardı.

Eskişehir’den alınan Alper maalesef istenilen düzeyde değil. Sahada varlığını hissettirmesi gerekirken, ayağına aldığı her topta yere düşüyor, aslında kaya gibi sağlam olması gerek. Caner yine öldürücü ortalar yaptı ancak bu toplara vuracak forvet elemanları ortada yoktu. Gökhan Gönül de, Fener’in etkisiz elemanları arasındaydı. Ne bindirme yaptı, ne de oyuna katkıda bulundu. Sahanın en çalışkan ismi Meireles’in sakatlanıp çıkması, “Fener’in ritmi bozulur mu?” sorusunu akla getirdi. Ancak Fener ikinci yarıda daha da iştahlıydı. Ersun Yanal, belli ki devre arasında gereken uyarıları yapmıştı. Üst üste gelen ataklar G.Birliği’ni bunalttı. Kuyt’ın karambolde vuruş ustalığını konuşturup ağları havalandırması Fener’in ışıldamasına neden oldu. Golden sonra Fener, dizginleri eline aldı. İstediği zaman gaza bastı, istediği zaman da frene. Skor 3’te olurdu, 4’te. Ama gol kaçırma yarışına giriştiler. Emenike de arkadaşlarına ayak uydurdu. 12 pozisyon çöpe gitti. Taraftarlar da saç-baş yoldu..

Son söz: Fener süper mi oynadı, hayır Rakibini 90 dakika boğdu mu, hayır. Ama galip gelmek için her şeyi yaptı, 3 puanı cebine koydu. O zaman kazanan her zaman haklıdır. Ama gerekli dersleri çıkarmak kaydıyla..