13 dakikada üç puanı kaptık

2018 Dünya Kupası Avrupa elemeleri I Grubu’nda mücadele eden A Milli Futbol Takımımız, 5. maçını Finlandiya ile Antalya Arena’da oynadı. Finlandiya mücadelesi öncesi 4 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik 1 yenilgiyle 5 puanı olan Türkiye’nin iddiasını sürdürebilmesi için bu maçı mutlaka kazanması gerekiyordu.

Fatih Hoca, haklı olarak ofansif oyuncuların çoğunlukta olduğu bir kadroyla çıktı Finlandiya karşısına. Bu kadar ofansif olan kadro da ilk 13 dakikada mevyvelerini Cenk Tosun’un attığı birbirinden güzel iki golle verdi.

 Evet maçın favorisi bizdik. Evet Finlandiya eski Finlandiya değildi ama maçın başında bu kadar erken goller bulacağımızı hiç birimiz tahmin etmiyorduk. Fatih Hoca, sağda Volkan Şen, solda Olcay Şahan, ileride Cenk Tosun, Yunus Mallı ve Arda Turan ile bu planını gerçekleştirdi. İleri çıkan bekler Gökhan Gönül ve İsmail Köybaşı da kanatlardan yaptıkları ortalarla Finlandiya kalesini adeta bombardıma tuttular. Zaten Finlandiya disiplinli, kesinlikle taktik anlayışından ödün vermeyen, kaç gol yerse yesin yine aynı tavrı gösteren, ileride ve takımda creative oyuncuları olmayan, gol bölgesinde etkisiz bir takımdı.

Biz kısa üçgen paslarla ve topun bizde kalmasıyla ilk 35 dakikada oyunun hakimi ve yönlendireniydik. Son 7-8 dakikada oyunu onlara verdik ve takım olarak geriye çekildik. Yüzde yüz bir pozisyonları direkten döndü. Soyunma odasına 2-0 gibi iyi bir skorla girdik.

İkinci yarıya risk alarak başlayan taraf Finlandiya idi. İkinci 45’te oyunun hakimi Finlandiya olmuştu. Allah’tan çok yan ve geri pas yaptıklarından son bölümde finali yapacak ne güçleri ne de bitirici golcüleri olmadığından atakları cılız kaldı. Milli Takım orta alanda bocalamaya başlayınca Fatih Terim yorulan Yusuf’u 62’de oyundan alıp yerine Okay Yokuşlu’yu sürdü. İkinci yarıda oyunu rakip alana yıkmakta zorluk çektik. Kopuk kopuk oynamaya başladık. Tribünlerin skoru üçleme isteğini yerine getiremedik ama çok kıymetli bir üç puanı hanemize yazdırdık.

Bir parantez de Antalya seyircisine açmak istiyorum. Milli Takımımız’ı bıkmadan usanmadan şovlarla desteklediler, helal olsun.